Podeli vest

Stefanović je ocenio dosadašnju saradnju, u kojoj Međunarodni vojni štab ima značajnu ulogu, kao dobru

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

stefanović
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas sa generalnim direktorom Međunarodnog vojnog štaba NATO general-potpukovnikom Hansom-Vernerom Virmanom, koji boravi u poseti Srbiji.

Stefanović je ocenio dosadašnju saradnju, u kojoj Međunarodni vojni štab ima značajnu ulogu, kao dobru.

„Srbija je zadovoljna rezultatima učešća u aktivnostima pod okriljem Programa Partnerstvo za mir. Shodno našoj vojnoj neutralnosti, on za nas predstavlja optimalni okvir saradnje u cilju ostvarenja naših bezbednosnih ciljeva i unapređenje odbrambenih kapaciteta našoj vojnoj neutralnosti“, rekao je ministar i dodao da se naša saradnja sa svim partnerima odvija na krajnje transparentan način.

Stefanović je istakao da je Srbija čvrsto opredeljena za mir i stabilnost, kao osnovne preduslove za prosperitet, kako u našem regionu, tako i u svetu i da daje veoma konkretne i vidljive doprinose njihovom očuvanju.

On je ocenio kao veoma značajnu i dobru saradnju Vojske Srbije sa KFOR-om, podsećajući da KFOR prema Rezoluciji SB 1244 i Vojnotehničkom sporazumu predstavlja jedinog nosioca bezbednosti na Kosovu i Metohiji čije se nadležnosti ne mogu prenositi.

General-potpukovnik Virman je istakao da NATO veoma poštuje partnerstvo sa Srbijom i naglasio značaj saradnje Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa NATO u okviru Programa Partnerstvo za mir.

„Visoko cenimo našeg bliskog partnera Srbiju. Drago mi je što smo razmenili stavove po pitanju perspektive unapređenja naše dugotrajne i obostrano korisne saradnje uz potpuno poštovanje politike vojne neutralnosti Srbije“, rekao je Virman.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: