Podeli vest

Drago mi je da smo se videli i imali priliku da diskutujemo o inicijativi Otvoreni Balkan i daljem razvoju bratskih odnosa, napisao je Vučić

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
Foto: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas zadovoljstvo što je sa kolegom iz Severne Makedonije Stevom Pendarovski na marginama Svetskog ekonomskog foruma u Davosu razgovarao o inicijativi Otvoreni Balkan i razvoju bilateralnih odnosa.

“Drago mi je da smo se videli i imali priliku da diskutujemo o inicijativi Otvoreni Balkan i daljem razvoju bratskih odnosa između Srbije i Severne Makedonije”, napisao je Vučić na Instagram nalogu “budućnostsrbijeav”, uz fotografiju s makedonskim kolegom.

Prethodno je Penadarovski na Fejsbuku objavio da se u Davosu sastao sa Vučićem i da su dvojica lidera pozdravila odluku Srpske pravoslavne crkve da prizna autokefalnost Makedonske pravoslavne crkve – Ohridske arhiepiskopije (MPC-OA) kao “korak u pravom smeru”.

Vučić je po dolasku u Davos na Instagram profilu “budućnostsrbije” naveo da ukrajinska tema dominira, a da je njegovo da se bori za interese Srbije, traži saveznike i rešenja za najveću krizu koja je pogodila Evropu posle Drugog svetskog rata”.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: