Podeli vest

Danas se obeležava Međunarodni dan nestale dece, a Centar za nestalu i zlostavljanu decu (CNZD) posvećuje ovaj dan nestaloj dvogodišnjoj devojčici Danki Ilić iz Banskog polja kod Bora.

Autor : Bilten.rs , Izvor :Tanjug

FOTO TANJUG/ MUP

Mala Danka nestala je 26. marta ove godine, a nakon višednevne obsežne potrage saopšteno je da je devojčica ubijena, ali njeno telo još nije pronađeno, izjavila je danas predstavnica tog centra Katarina Stevanović.

Ona je Tanjugu kazala da će CNZD obeležiti Međunarodni dan nestale dece u prostorijama tog centra u Novom Sadu, jer je kako je naglasila, veoma važno da se podiže svest građana o ovom problemu, kako se ne bi zaboravilo ni na decu, a zatim ni na ostala nestala lica i njihove porodice.

“Program će izgledati tako što ćemo na početku podeliti bedževe i majice sa našim sloganom, koji kaže da mi i dalje gajimo nadu, a nakon toga ćemo imati kratak kulturno-umetnički program”, rekla je Stevanovićeva i dodala da će obeležavanje poćeti danas u 10 časova.

Predstavnica CNZD je dodala da trenutak zaborava na nestale osobe nastupa kada prestane da se priča u javnosti o njima, ali da porodice nikada to ne zaboravljaju.

“Za porodice je to prosto nešto što ih obeležava čitavog života i jako je važno da im pružamo podršku i da ne prestajemo da pričamo o tome kako bismo mogli da nastavimo da gajimo nadu da će ta deca biti pronađena”, rekla je Stevanovićeva.

Ona je dodala da je jako važno da se pronađu sva nestala deca, da ne prestanemo da razgovaramo o tome i da dižemo svest javnosti o tome koliko je ovo važan problem, ali i da radimo naravno i na prevenciji kako između ostalog do toga ne bi ni došlo.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: