Podeli vest

“Kentaur” soj još uvek nije stigao u Srbiju, ali broj obolelih od korona virusa i dalje raste, kaže direktor doma zdravlja na Paliluli Aleksandar Stojanović

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

KORONA
Foto: Pixabay

U Domu zdravlja “Dr Milutin Ivković” na Paliluli na dnevnom nivou obavi se više od 300 pregleda, kaže direktor te zdravstvene ustanove Aleksandar Stojanović i ukazuje da je sve više pozitivnih slučajeva korona virusa, kao i da raste broj hospitalizovanih.

“Od sredine maja, juna krećemo u galopirajući broj pozitivnih ljudi”, rekao je Stojanović za Tanjug i dodao da prognoze nisu dobre jer ima dosta ljudi koji ne dođu na pregled, a imaju korona virus.

“Ima dosta građana koji uopšte ne dolaze kod lekara već sami uzmu neke antibiotike”, rekao je Stojanović i ukazao da su simptomi korona virusa sada bol u grlu, promuklost, suvi kašalj, ali da često izostane temperatura koja je ranije bila jedan od glavnih simptoma.

Naveo je da soj korona virusa “kentaur” još nije stigao u Srbiju, ali da je i dalje prisutan omikron koji je, dodaje, ponovo pokazao svoju virulentnost.

Stojanović je naveo da su se građani opustili i da ne poštuju mere protiv korona virusa, te apelovao da nose zaštitne maske za lice barem kada idu u zdravstvene ustanove.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: