Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je danas da njegova ekipa sama rešava svoju sudbinu i da Danska nije nepobediva.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ (STF)

Srbija je juče u drugom kolu grupe C na EP odigrala nerešeno 1:1 sa Slovenijom.

“Utisci su pomešani, mogli smo da izgubimo, a nismo izgubili, a opet sa druge strane smo učinili sve da pobedimo, ali nije došlo do toga, jer smo u toj realizaciji nismo bili na nivou. Stvoren je veliki broj šansi, što je dobro na turniru, na jakom takmičenju, ali nekada kada vidite praktično loptu u mreži, ne mora tako i da se desi. Jedan mnogo važan gol, jedan rezultat mnogo važan za nas, jer i dalje ostajemo u igri, a svesni činjenice da ako želimo, a želimo, da idemo napred, mi moramo jednu utakmicu da pobedimo. Da li je Engleska, Slovenija ili Danska. Jedan gol koji je došao u poslednji čas i koji nas ostavlja u trci za taj prolaz”, izjavio je Stojković na konferenciji za medije.

Reprezentaciji Srbije za plasman u osminu finala potrebna je pobeda u poslednjem kolu protiv Danske 25. juna.

“Danska je dobra u svakom slučaju, oni su standardno na tom nekom nivou što se tiče učešća na EP i SP, ekipa je s kojom može da se igra, niti su nepobedivi, niti su nedodirljivi, mi imamo svoju kalkulaciju, svojum atematiku i učinićemo sve da rešimo u svoju korist. Neće biti lako, kao što nije bilo ni u ove dve. Pruža nam se šansa da rešimo svoju sudbinu. Gledali smo ih, ono što je najvažnije za Dansku, to je učešće ovde, gledali smo utakmicu protiv Slovenije, gledali smo protiv Engleske i što se tiče te neke analize i nekih informacije, oni će biti pravovremeno obavešteni o tome i u tom cilju ćemo se spremati da što bolje dočekamo taj meč” rekao je Stojković.

Stojković je naglasio da ima plan kako treba reprezentacija da igra, ali da je još uvek rano da se govori koji igrači će početi utakmicu sa Danskom.

“Imam jednu grupu igrača, taj broj je na 26, svi oni konkurišu za mesto u timu. Igramo hrabro, igrali smo sa Mitrovićem i Vlahovićem, nije to hrabrost da nekom dokazujem ne znam šta, to je moja odluka, ali nisu to bila dva klasična napadača. Vlahović je imao ulogu povučenije devetke, ako ste ispratili, a jeste. Kvalitet koji imamo je takav kakav je, to je to, dolazi nam Danska, razmislićemo, kako i s kojim igračima ćemo startovati. Ja već imam u glavi sliku kako bismo trebali da igramo, ali mislim da četiri dana pre utakmice pričati o tome je nepotrebno”, naglasio je Stojković.

Fudbaleri Srbije sutra neće imati trening, Stojković im dao slobodan dan

Fudbaleri Srbije sutra neće održati trening, pošto im je selektor Dragan Stojković dao slobodan dan. Srbija je juče u drugom kolu grupe C na Evropskom prvenstvu odigrala nerešeno 1:1 sa Slovenijom.

“Imali smo trening jutros, igrači koji su igrali su odradili svoj deo posla, završili smo to, videli ste sami. Sutra je slobodan dan, imaće slobodan dan da budu sa porodicom”, izjavio je Stojković na konferenciji za medije.

Stojković je takođe saopštio da reprezentacija Srbije u ponedeljak neće imati trening u Minhenu, nego u kampu u Augsburgu. “U ponedeljak ćemo trenirati ovde, oficijalni trening će biti u kampu, posle toga u popodnevnim satima idemo za Minhen, jer taj oficijalni trening bi trebalo po planu njihovom da bude u kampu Bajerna, ali pošto je to dalje, ako želite, možete i ovo. Procena je da ovde odradimo trening i da na miru odemo za Minhen i da budemo tu za odlučujući meč”, rekao je Stojković.

Reprezentacija Srbije u utorak igra meč trećeg kola protiv Danske u Minhenu od 21 sat. Srbiji je za plasman u osminu finala EP potrebna pobeda u toj utakmici.

Igrači su nam juče na poluvremenu kolabirali

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je danas da su igrači na jučerašnjoj utakmici protiv Slovenije na poluvremenu kolabirali.

Srbija je juče u drugom kolu grupe C na Evropskom prvenstvu odigrala nerešeno 1:1 sa Slovenijom.

“Ako dodate jednu situaciju juče, to da se utakmica igrala u 15 časova i da su na poluvremenu dva, tri igrača kolabirala, koliko je bilo teško trčati, boriti se, vraćati se psihološki posle gola koji je postignut posle naše greške”, izjavio je Stojković na konferenciji za medije.

Stojković je otkrio da je Strahinja Pavlović jedan od igrača koji je imao problem.

“Pavlović je kolabirao, pa smo ga vraćali u život, malo je folirao, zaista je bilo teško, Slovenci su isto dok smo se spuštali, onesvestićemo se. Vidim da je meni vruće, pretpostavljam da ćemo se onesvestiti od sparine i toplote, ni njima, ni nama nije bilo lako, istrčali su 111 kilometara, što je dobra cifra, oni 113. Znate koji je razlog? Mi smo imali loptu, oni su morali da trče”, rekao je Stojković.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: