Podeli vest

Generalni sekretar NATO-a je dodao da na KFOR na KiM ima 4.000 raspoređenih vojnika .

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

stoltenberg
Foto: Tanjug/AP Photo/Olivier Matthys

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je danas u Briselu da su NATO i KFOR spremni da reaguju, kako bi obezbedili bezbednost Srba i mir na KiM i da imaju sposobnost i snage da to urade u veoma kratkom roku.

“Imamo sposobnost, imamo snage i one će biti raspoređene tamo gde to bude potrabno. Imamo prisustvo u različitim mestima na KiM i već smo povećali prisustvo na severu”, rekao je Stoltenberg na zajedničkoj konferenciji za medije posle sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem odgovarjući na pitanja novinara kako može da garantujete da će se sprečiti nasilje protiv Srba na severu KiM.

KFOR spreman da interveniše i očuva mir

NATO pomno prati situaciju na Kosovu i ako stabilnost bude ugrožena Kfor je spreman da interveniše, naglasio je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu.

“Misija Kfor ostaje fokusirana na svoj mandat, i ako stabinost bude ugrožena Kfor je spreman da interveniše i preduzeće sve mere potrebne da se obezbedi bezbednost i sloboda kretanja“, naveo je Stoltenberg na zajedničkoj konferenciji za medije.

KFOR povećao prisustvo na severu KiM

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas nakon sastanaka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu da je Kfor već povećao svoje prisustvo na severu KiM i da je spreman da deluje u slučaju eskalacije situacije u Pokrajni, ali da pre svega radi na smirivanju tenzija kroz kontakte sa Beogradom i Prištinom.

“Mi imamo značajnu vojnu misiju na Kosovu od blizu 4.000 vojnika i već to pomaže da se spreče tenzije, esklacija i bilo kakav sukob”, rekao je Stoltenberg odgovarajući na pitanje agencije Blumberg da li će KFOR biti spreman da interveniše u slučaju eskalacije situacije na KiM.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: