Podeli vest

 Ambasador Rusije u Srbiji izjavio je da je uveren će predsednik Srbije Aleksandar Vučić ostati pri svojoj politici odbacivanja bilo kakvih sankcija Rusiji.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

rusija
Foto: Pixabay

 Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da je uveren će predsednik Srbije Aleksandar Vučić ostati pri svojoj politici odbacivanja bilo kakvih sankcija Rusiji.

“Pitanje pritisaka i pokušaja da se primora Beograd da okrene leđa Rusiji postoji i postojaće, ali na osnovu Vučićevih zvaničnih izjava i da kažem ličnu stvar, na osnovu kontakata sa njim (Harčenkom) postoji razlog da se kaže da je Vučićev pristup odbacivanja antiruskih mera veoma stabilan i principijelan i ima razloga da očekujemo da će se tako nastaviti”, rekao je Bocan-Harčenko za televiziju Rusija-24, preneo je TAS S.

Prema njegovim rečima, Vučićev stav je sasvim jasan i definitivan u kontekstu linije koju Srbija vodi strateški, dugoročno i koju Srbija nije napustila, uključujući ulazak u Evropsku uniju i nastavak pristupnih pregovora.

“Druga stvar je što je Zapad sve zahteve za evropski put Beogradu sveo na tri (zahteva): pridruživanje antiruskim sankcijama, priznavanje nezavisnosti Kosova i smanjenje veza sa rukovodstvom Republike Srpske”, rekao je Bocan-Harčenko.

On je istakao da su to zahtevi koji su najosetljiviji i apsolutno neprihvatljivi za Beograd.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: