Podeli vest

Radnici u proizvodnji Aerodrom keteringa stupili su u štrajk zbog, kako navode, neisplaćenih doprinosa i najavili da očekuju da im se pridruže vozači koji opslužuju sve avione na beogradskom aerodromu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

NIKOLA TESLA AERODROM
Foto: shutterstock

 Er Srbija:Otežano snabdevanje aviona zbog štrajka Keteringa

Zbog štrajka Aerodrom Beograd Keteringa otežano je snabdevanje aviona, navodi se u informaciji koju je Tanjug dobio od Er Srbije.

“Usled štrajka dela zaposlenih kompanije AB Ketering, jedinog licenciranog snabdevača na beogradskom aerodromu koji ima dozvolu za opsluživanje aviona keteringom u restriktivnoj zoni aerodroma, otežano je snabdevanje keteringom aviona većine avio-kompanija koje poleću sa beogradskog aerodroma, uključujući i Er Srbiju”, navodi se u odgovoru.

Srpska nacionalna avio-kompanija navodi da je u neprekidnoj komunikaciji sa kompanijom pružaocem usluga.

“Preduzimamo sve što je u našoj moći da se obezbedi neophodni minimum ketering usluge za realizaciju letova, ali i da bi se što je moguće pre u potpunosti normalizovala usluga koja je sada pogođena pomenutim štrajkom”, navodi Er Srbija.

Er Srbija se izvinjava putnicima zbog neprijatnosti u kojoj su se, usled štrajka dela zaposlenih AB Keteringa, našli i sama kompanija i njeni putnici i zahvaljuje se svojim putnicima na razumevanju.

Radnici Aerodrom keteringa stupili su danas u potpunu obustavu rada do ispunjenja svojih zahteva, potvrdio je za Tanjug član prinudnog štrajkačkog odbora Zoran Mišković.

Štrajkači tvrde da je poslodavac prekršio potpisane dogovore i nije izmirio svoja dugovanja zaključno sa 20. septembrom.

Mišković kaže da se traži da poslodavac ispuni sve obaveze prema državi, odnosno doprinose za socijalno i zdravstveno osiguranje radnika koje ne uplaćuje od novembra prošle godine.

Preko 100 radnika, kao i članovi njihovih porodica, zbog toga nemaju zdravstvene knjižice, a ugroženi su i oni koji odlaze u penziju.

Štrajkači podsećaju da su 1. septembra iz istih razloga stupili u obustavu rada koja je posle nekoliko sati prekinuta, jer je poslodavac obećao da će problem biti rešen do 20. septembra.

Navode da je Aerodrom ketering imao rekordne prihode u julu i avgustu, a da ipak nije izmirio obaveze prema radnicima.

Štrajkači napominju da su o svim problemima prethodnih dana posebnim dopisima obavestili predsednika države, predsednicu Vlade i ministra finansija, jer je rad Aerodrom keteringa od nacionalnog značaja.

Radnici u proizvodnji Aerodrom keteringa ističu svoje jedinstvo i očekuju da im se pridruže radnici Aerodrom logistike, vozači koji opslužuju sve avione na beogradskom aerodromu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: