Podeli vest

Do dramatičnog pada akcija došlo je nakon što je Netfliks saopštio da je izgubio 200.000 pretplatnika u prvom tromesečju 2022

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

netflix
Foto: Pixabay

Akcije američke kompanije Netfliks, koja je jedan od lidera u striming industriji, strmoglavile su se za čak 25 procenata nakon pisma upućenog investitorima kojim su oni obavešteni o velikom gubitku broja pretplatnika.

Kako prenosi CNN, investitore je takođe razočarao objavljeni izveštaj o poslovanju kompanije u čevtrtom kvartalu.

Do dramatičnog pada akcija došlo je sinoć nakon završetka zvaničnog radnog vremena Vol Strita, nakon što je Netfliks saopštio da je izgubio 200.000 pretplatnika u prvom tromesečju 2022. Sada ima 221,6 miliona korisnika širom sveta.

Umesto planiranog povećanja broja korisnika za 2,5 miliona, kompanija je objavila da očekuje da će izgubiti još dva miliona pretplatnika u drugom kvartalu 2022.

Podaci iz poslovnog izveštaja Netfliksa za četvrti kvartal pokazali su pad profita na 1,5 milijardi dolara u odnosu na 1,7 milijardi dolara u prethodnom tromesečju. Prihod je porastao za 9,8 odsto na 7,8 milijardi dolara.

Od početka ove godine do sada, akcije Netfliksa su pale za više od 40 procenata, a kada je reč o zaradi, investitore brine budući razvoj poslovanih aktivnosti kompanije, navodi CNN.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: