Podeli vest

Sa turnira bi bili isključeni i mnogi drugi visoko rangirani igrači, s obzirom na to da su četiri ruska tenisera među 30 najboljih na ATP listi

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vimbldon
Foto: Shutterstock

Zvaničnici najvećeg teniskog turnira, Vimbldona planiraju da zabrane nastup teniserima iz Rusije i Belorusije na ovogodišnjem turniru, piše Njujork tajms pozivajući se na visoke zvaničnike turnira koji su želeli da ostanu anonimni.

List navodi da bi Vimbldon tako postao prvi teniski turnir koji je ograničio nastup pojedinačnih ruskih i beloruskih sportista zbog napada Rusije na Ukrajinu, koji podržava Belorusija.

Najpoznatiji teniski turnir održaće se krajem juna u Londonu, a među favoritima za titulu je i Rus Danil Medvedev, drugi teniser sveta.

Sa turnira bi bili isključeni i mnogi drugi visoko rangirani igrači, s obzirom na to da su četiri ruska tenisera među 30 najboljih na ATP listi, među kojima je i Andrej Rubljov, koji se nalazi na 8. mestu.

Rusija ima pet žena u prvih 40 na WTA listi, na čelu sa Anastasijom Pavljučenkovom, koja se nalazi na 15. poziciji.

Arina Sabalenka iz Belorusije je na 4. mestu i prošle godine je bila polufinalista Vimbldona, dok se njena sunarodnica Viktorija Azarenka, nekadašnji broj 1, nalazi na 18. mestu.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: