Podeli vest

Opštinski odbor za bezbednost u zajednici opštine Štrpce zatražio je pojačano prisustvo tzv. kosovske policije i Kfora, ali i preventivno delovanje nadležnih institucija kako se incidenti poput onog, napravljenog tokom vikenda u Donjoj Bitinji, ne bi ponavljali.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

KFOR KOSOVO
foto: Shutterstock

U selu Donja Bitinja, 9. marta je jedno lice albanske nacionalnosti pucalo iz vatrenog oružja i kao pretnju položilo nadgrobni venac na kuću jednog od meštana ovog sela.

U zaključku koji je pročitao Predsednik opštine Štrpce i predsedavajući Odbora za bezbednost u zajednici Dalibor Jevtić, zahteva se da policija poveća svoje prisustvo u samom selu Donja Bitinja kao i da Kfor poveća svoje patrole, uzimajući u obzir prethodni slučaj koji se dogodio 6. januara 2023. godine kada je došlo do ranjavanja Stefana i Miloša Stojanovića u selu Gotovuša.

Dalje se zahteva preventivno delovanje relevatntnih institucija i preduzimanje potrebnih koraka u cilju sprečavanja i ponavljanja sličnih incidenata.

“Pozivamo i sve predstavnike međunarodnih misija na Kosovu da shvate ozbiljnost kontiuniranih ugožavanja života i bezbenosti građana opštine Štrpce i da tim povodom učine sve kako bi se obezbedilo sigurno okruženje za sve građane”, stoji u zaključku.

Takođe se naglašava da opština Štrpce važi za primer multietničnosti i suživota i da poslednji incidenti ukazuju na to da su oni proizvod delovanja lica koja nisu stanovnici opštine Štrpce.

“Našu težnju da živimo u miru i bez problema neće pokolebati, ali nam je potrebno delovanje svih relevatnih faktora kako bi sprečili one koji žele da izgrađene dobre odnose svojim aktivnostima ugroze”, navedeno je u zaključku koji je jednoglasno usvojen od svih članova Opštinskog odbora za bezbednost u zajednici.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ