Podeli vest

Grupa studenata blokirala je danas ulaz u zgradu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Birčaninovu ulicu, kao i ugao te ulice sa Ulicom kneza Miloša, a kasnije su se premestili i na ugao sa Nemanjinom ispred zgrade Vlade Srbije tražeći da im se omogući uvid u biračke spiskove.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Saobraćaj u tom delu grada je blokiran, a skup protiče mirno. Predstavnik studenata Ivan Bjelić rekao je da ministarstvo nije odgovorilo na njihov zahtev, već da je uputilo saopštenje medijima o nečemu što, kako je rekao, nisu tražili. On je najavio da će zato predstavnici studenata večeras podneti novi zahtev u kome će od svih lokalnih samouprava tražiti da im omoguće uvid u biračke spiskove i da će im dati rok do srede.

Bjelić je pozvao okupljene da blokadu i ispred zgrade Vlade Srbije. Studenti iz Beograda i Novog Sada okupili su se oko 11 00 časva ispred MDULS, a u 12.00 sati blokirali ulaz u zgradu kao i Birčaninovu ulicu.

Nešto kasnije blokirali su saobraćaj i na uglu Birčaninove i Ulice kneza Miloša. Predstavnici studenata su rekli da će njihov protest trajati do 18.00 časova. Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave saopštilo je danas da je jedinstveni birački spisak jedna od najžurnijih evidencija u Republici Srbiji i da nikad nije bio uređeniji, te da su tvrdnje o postojanju tzv. “fantomskih birača” apsolutno neistinite i paušalne. Kako navodi Ministarstvo, saopštenje se objavljuje u jeku nasilnih demonstracija pojedinih opozicionih stranaka i na dan kada su pristalice Dragana Đilasa, kako oni kažu, započeli “blokadu” MDULS.

Kako kažu, otkako su 2012. godine objedinjeni svi podaci i uspostavljen Jedinstveni birački spisak, obezbeđena je puna kontrola, tačnost i ažurnost podataka. Načelnik Uprave policije Ivica Ivković je povodom novih protesta koji su za danas najavljeni rekao da bilo kakvo nasilje, blokade saobraćajnica i mostova koji unose nemir i remete normalan život građana neće biti tolerisani. “Policija će u skladu sa zakonom preduzeti sve mere i radnje, privesti i procesuirati sva lica koja te nemire izazivaju”, naglasio je Ivković. (Kraj) dko/nel/džbilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: