Podeli vest

Bivši fudbaler FK Barselona Žerar Pike je pod istragom zbog navodnih optužbi za davanje provizije u vezi sa organizovanjem Superkupa Španije u Saudijskoj Arabiji, a sa optužbama se suočavaju i aktuelni predsednik Fudbalskog saveza Španije Pedro Roča i bivši predsednik Luis Rubijales.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

pike
Foto: Tanjug/AP Photo/Joan Monfort)

Sudija Delija Rodrigo zaključila je da postoje indicije da je u dogovoru između Pikeove kompanije Kosmos i Španskog fudbalskog saveza (RFEF) bilo naznaka nezakonitosti, navodi se u sudskom dokumentu.

Sudija smatra da bi Pike zaradio četiri miliona evra godišnje, a španski fudbalski savez 40.000 evra, prenosi Catalan News.

U vreme potpisivanja ugovora između RFEF-a i kompanije iz Saudijske Arabije, Pike je još uvek bio igrač FK Barselone, jednog od klubova koji učestvuju u takmičenju, navodi se u dokumentu.

Rodrigo je istražila skoro stotinu bankovnih računa u Andori koji pripadaju bivšem fudbaleru Barselone, u pokušaju da otkrije finansijske veze Rubijalesa i Pikea i, posebno, da li je Pike platio Rubijalesu mito u zamenu za premeštanje Superkupa Španije u Saudijsku Arabiju.

Kao rezultat istrage španske policije, sudija je poslala zvaničan zahtev Andori tražeći informacije o transakcijama koje se odnose na 89 računa i 27 kompanija koje pripadaju Pikeu, prema sudskim dokumentima u koji je imala uvid Katalonska novinska agencija (ACN).

Rodrigo je već ispitala Rubijalesa, glavnog optuženog u ovoj istrazi.

U akciji španske policije je 20. marta uhapšeno sedam osoba koje se dovode u vezu sa pranjem novca, a oko ugovora Fudbalskog saveza Španije da se Superkup ove zemlje igra u Saudijskoj Arabiji.

U toj akciji izvršen je i pretres Rubijalesove kuće u Granadi.

Rubijales se u tom trenutku nalazio u Dominikanskoj Republici, zbog čega je tužilaštvo raspisalo poternicu za njim i izdalo nalog za hapšenje.

On je uhapšen po sletanju na aerodrom, a zatim je pušten nakon što je u Madridu dao izjavu po optužbama za korupciju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ

SUTRA JE SPASOVDAN

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici sutra slave praznik Vaznesenja Gospodnjeg, Spasovdan,…