Podeli vest

Viši sud u Beogradu doneo je rešenje kojim je odredio privremenu meru zabrane M.K, majci dečaka K.K. koji je 3. maja počinio masakr u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, da otuđi i optereti nepokretnosti čiji je ona vlasnik.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

sud
Foto: Pixabay

Kako Tanjug saznaje, ova mera je doneta na predlog izvršnih poverilaca, članova porodice jednog od ubijenih učenika u OŠ “Vladislav Ribnikar”, radi obezbeđenja budućeg novčanog potraživanja od izvršnog dužnika, odnosno majke M.K.

Reč je o više nepokretnosti na teritoriji Grada Beograda, te je istovremeno određen i upis zabeležbe ove zabrane u Katastar nepokretnosti.

Takođe, određen je rok od 30 dana u kojem su članovi porodice jednog od ubijenih učenika dužni da pokrenu parnični postupak radi naknade nematerijalne štete zbog smrti bliskog lica.

Ova mera može trajati do pravnosnažnosti okončanja parničnog postupka koji porodica pokrene, a žalba ne odlaže izvršenje.

Nedavno je Viši sud u Beogradu zabranio V.K. ocu dečaka da raspolaže, otuđi i optereti svoju imovinu, a sada je i majci to zabranjeno.

Otac dečaka se nalazi u pritvoru koji je početkom meseca produžen za još 30, a zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti.

Sumnjiči se da je on obučavao K.K. da puca, kao i da nije obezbedio svoje oružje po zakonu, jer je, kako se sumnja njegov sin 3. maja iz očevog oružja ubio devet učenika i čuvara, a ranio šest učenika i nastavnicu.

Tužilaštvo takođe proverava da li se u radnjama M.K. majke dečaka stiču elementi krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

saracin

VUČIĆ SUTRA dočekuje SARACINA

-Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u petak, 14. juna sa specijalnim izaslanikom Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom,…
orlić

VLADA: Orlić zvanično direktor BIA-e

Vlada Srbije donela je danas na sednici rešenje o postavljenju Vladimira Orlića za direktora Bezbednosno-informativne agencije. Saglasnost da Orlić bude…