Podeli vest

Izašli ste na prvi ljubavni sastanak i pitate se da li će biti drugog? Pogledajte na sat i nakon 20 minuta imaćete odgovor, tvrde naučnici. Oni preciziraju i koje teme bi vas mogle koštati drugog viđenja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

ljubav
Foto: Shutterstock

Anketa od 2.000 neudatih (koji se zabavljaju i/ili traže partnera) otkrila je da prosečan ispitanik zna da li bi ili ne voleo da vidi nekoga ponovo na 19 minuta od svog prvog sastanka.

To takođe može varirati u zavisnosti od starosti, pošto stariji ispitanici imaju više standarde za potencijalnog partnera – 67 odsto generacija Z reklo je da imaju visoke standarde, dok je 77 odsto generacije X reklo isto.

Fizički izgled je precenjen?

Kada je u pitanju sam izlazak, fizički izgled je važan za 44 odsto ispitanika, ali veća vrednost pridaje se manirima (51 odsto), ličnosti (48 odsto) i konverzacijskim veštinama (47 odsto).

Rezultati su otkrili da iako se vrednuju veštine konverzacije, specifične teme razgovora mogu biti crvena zastavica.

Hajde da ne pričamo o seksu i bivšima

Rezultati su, piše Study Finds, otkrili da bi 53 procenta potencijalnih partnera bilo isključeno ako bi neko pominjao seks na prvom sastanku.

Takođe je otkriveno da su religija i bivši tabu teme za prvi sastanak.

Više od polivine ispitanika 51% satra da je pokretanje ove teme “crvena zastavica” ili tema zbog koje ne bi otišli na drugi sastanak.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: