Podeli vest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da je Ukrajina međunarodnim partnerima pružila pune informacije o situaciji oko Zaporoške nuklearne elektrane i akcijama ruskih snaga.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zaporožje elektrana nuklearna
Tanjug/ AP Photo/File

“Održali smo brifing za naše partnerske zemlje o situaciji u nuklearnoj elektrani Zaporožje. Bili su predstavnici zemalja G7 i G20, kao i predstavnici međunarodnih organizacija. Ovde, u Kancelariji. Glavna obaveštajna uprava, Kancelarija tim, naše diplomate su dale dostupne informacije. Naš princip je jednostavan: svet mora da zna šta okupator sprema. Svi koji znaju moraju da deluju”, rekao je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski u večernjem obraćanju, prenosi Ukrinform.

On je istakao da niko u svetu ne treba da gaji iluzije o Rusiji “nakon ruskog terorističkog napada na HE Kahovka i namernih napada terorista na druge brane i energetske objekte”.

“Rusija je ta koja je sada globalni centar cinizma i odatle može doći svaki nalog za bilo koje zlo za koje se nadaju da će prikriti katastrofu. Svet ima dovoljno moći da spreči bilo kakve radijacione incidente, a kamoli radijacionu katastrofu”, istakao je Zelenski i dodao da obaveštajne službe različitih zemalja mogu da daju odgovarajuće signale i izvrše neophodni pritisak.

On je napomenuo da će Ukrajina nastaviti da obaveštava partnere, kao i da će informacije biti pružene i onim zemljama koje zadrže određenu neutralnost.

“Očigledno, radijacija ne pita ko je neutralan i može da stigne do bilo koga na svetu. Shodno tome, sada svako u svetu može da pomogne i sasvim je jasno šta treba da se radi”, rekao je Zelenski. Predsednik Ukrajine je ranije izjavio da Ruska Federacija razmatra scenario terorističkog akta u Zaporoškoj nuklearnoj elektrani i da je već pripremila sve za to, što je Kremllj negirao.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

VUČIĆ: Ponosan na svoju Srbiju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) da je ponosan…