Podeli vest

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je izvođenjem kao dokaza prepiske sa kriptovane aplikacije “Skaj” nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Darka Šarića, čiji pripadnici se terete za više krivičnih dela među kojima je i planiranje ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokovića.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

DARKO ŠARIĆ
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ARHIVA

U prikazanim prepiskama se navodi da pripadnici ove grupe imaju drugara iz SBPOK-a i pominju nadimak “Gnoj” za koji tužilaštvo tvrdi da se odnosi na Joksovića, kao i “Sima” za kojeg tužilaštvo tvrdi da je Duško Mirković, na šta je branilac optuženog Mirkovića rekao on nikad nije ispitivao Joksovića.

Pominje se i Dalibor zvani Daba iz Loznice, kao i da su dobili informaciju da je tužilac dao naredbu da ih slušaju naredna tri meseca, a dodaje se da su “Gnoju” rekli da će ih slušati zbog čega će on verovatno provocirati.

U optužnici se pominje i osoba koja ima nadimak “Rodni” Goran Nikolašević, a koji je kako se vidi u prepiskama trebalo da podnese krivičnu prijavu protiv “Gnoja” i “Firera”.

Tužilac je nakon toga istakao da je Nikolašević tada podneo krivičnu prijavu protiv Joksovića zbog pokušaja ubistva.

Nikolašević je u svom iskazu naveo da mu je Dalibor R. preneo da Joksović planira njegovo ubistvo, dok se u prikazanim prepiskama vidi poruka da je “Sima” rekao da su doveli “Dabu” sinoć iz Loznice na saslušanje.

“Umalo da se šlogiram, javio mi Džej da je Ratomir tražio da mu pošalje konopac” navodi se u jednoj prepisci, a naredna poruka je “Pišem Ratomiru i pitam ga šta radi i zašto će mu konopac, on mi kaže da je morao da pere veš i da ga osuši”.

Tužilaštvo u optužnici tvrdi da je Šarić između ostalog imao nadimak na “Skaju”, Ratomir.

U jednoj prepisci sa kriptovane aplikacije navodi se da je “Popaj dobio sina sa Lanom, pa mu česititaj”, kao i poruka da se juče porodila, nakon čega se su se advokati odbrana pobunili navodeći da je prva poruka iz maja, a druga koja navodi da se juče porodila iz avgusta, što kako tvrde, ukazuje da nije reč o Šariću.

Na ovu tvrdnju odbrane tužilac je odgovorio da je reč o grešci u optužnici.

Tužilaštvo tvrdi da je “Popaj” bio Šarićev nadimak na “Skaju”, dok advokati to negiraju.

Sudija je pročitao prepisku u kojoj se navodi mejl adresa sa imenom i prezimenom optuženog advokata Dejana Lazarevića, na šta je on reko da je datum 3. mart 2021. godine koji se ne povezuje ni sa jednim krivičnim delom, dok tvrdi da to nije mejl koji je on koristio.

U narednom setu poruka navodi se da je “Gvozden” otišao kod sudije za prekršaj, a tužilac je kao dokaz predložio da se prikaže izveštaj policije od tog dana na kojem se navodi da je optuženi Bojan Stanojković dao iskaz u policiji.

Na ove navode tužilaštva odbrana je istakla da se ponovo ne poklapa vreme na porukama sa vremenom na službenoj belešci, jer su poruke bile oko 18 časova, a Stanojkoivć je, kako tvrde, završio u policiji oko 15.20 časova.

Pominje se i suđenje za koje tužilac tvrdi da je to postupak protiv Šarića i Stanojkovića, kao i da se neko branio ćutanjem.

Na kraju suđenja advokati Duška Šarića i MIlana Vučinića tražili su ukidanje pritvora za svoje branjenike.

Za Duška Šarića ponuđeno je i jemstvo od 800. 000 evra.

Pored Šarića i Lazarevića optuženi su i Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić, Arsa Šarić i Duško Šarić.

Bojanu Stanojkoviću, Nkoli Spasojeviću, Stefanu Andrejiću , Marko Vukić i Arsi Šariću se sudi u odsustvu jer su u bekstvu, dok su se Duško Šarić i Milan Vučinić predali sudu u januaru i od tada se nalaze u pritvoru.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ