Podeli vest

Britanski premijer Riši Sunak pozvao je na nastavak podrške Ukrajini u ratu protiv Ruske Federacije, ističući da Ukrajina treba da postane deo NATO-a.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOto: Tanjug/Stefan Rousseau (POOL)

Premijer je tokom obraćanja britanskom parlamentu u ponedeljak napomenuo da je Velika Britanija od početka rata u punom obimu pružila Ukrajini pomoć od skoro 12 milijardi funti, postavši prva zemlja koja je donirala smrtonosno oružje, a zatim tenkove i rakete dugog dometa, prenosi Ukrinform.


Sunak je naglasio da je Britanija postala prva država koja je ispunila svoje obećanje da će sporazumom potvrditi set novih bilateralnih bezbednosnih obaveza, dogovorenih na samitu NATO-a prošle godine.


“Zasluženo mesto Ukrajine je u NATO, a NATO će biti jači kada Ukrajina bude u njemu. Ali ove obaveze će pomoći da se premosti jaz do tog dana”, rekao je Sunak.


Kako podseća kijevska agencija, Sunak je u petak posetio Kijev i uverio u kontinuiranu podršku Britanije ukrajinskom narodu.
On je sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim potpisao bezbednosni sporazum koji predviđa 100-godišnje partnerstvo, godišnje pružanje dodatne pomoći u narednih 10 godina i automatsko doniranje oružja Ukrajini u slučaju bilo kakvog novog akta agresije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ