Podeli vest

Stefanović je odbacio Papićeve navode, decidno navodeći da ga 15. aprila 2020. nije pozvao i da nikada nije pričao sa njim o Miljkoviću.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

stefanović
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

U Višem sudu u Beogradu ministar odbrane Nebojša Stefanović osporavao je danas odbranu bivšeg zamenika načelnika SBPOK-a Gorana Papića, koji je tvrdio da je Stefanović, u to vreme dok je bio ministar policije, naložio da se u aprilu 2020. Marku Miljkoviću istog dana vrati blindirano vozilo.

Stefanović je odbacio Papićeve navode, decidno navodeći da ga 15. aprila 2020. nije pozvao i da nikada nije pričao sa njim o Miljkoviću.

On je naveo da je sa Papićem bio u prijateljskim odnosima i da su se čuli jednom u 15-20 dana, kao i da je Papić bio u rodbinskim odnosima sa njegovom bivšom ženom.

Papićev advokat Branislav Tapušković, Stefanoviću je predočio Papićevu izjavu u kojoj navodi da ga je dva dana pre oduzimanja vozila, Stefanović pozvao i najavio da će Miljković da dođe u SBPOK, a potom mu je rekao, kako navodi Papić u izjavi, da treba da se obavi razgovor sa Miljkovićem bez nepotrebnog zadržavanja.

Stefanović je za navode iz te izjave rekao da nisu tačni, ističući da može da ide i na poligraf da dokaže da to nije istina.

Na pitanje Tapuškovića da li je čuo za Miljkovića, Stefanović je odgovorio da mu je poznato da je on uhapšen zbog ubistva na šinama, ali da nije znao da je “monstrum”, kako se kasnije pokazalo.

Stefanović tvrdi da se protiv njega vodi kampanja, navodeći da neki ljudi pokušavaju da mu nanesu štetu, te je pomenuo imena Aleksandra Papića i Vladimira Ðukanovića.

Nakon njegovog svedočena, sud je suočio Stefanovića i Papića i oni su ponovili svoje iskaze.

Papić je tvrdio da mu je Stefanović 15.aprila 2020. godine, preko aplikacije “Signal”, ljutito rekao da ne zna koji mu deo njegovog naređenja nije jasan i pitao zašto Miljkovića drže pet sati, na šta je Stefanović ponovio da ti navodi nisu tačni.

Stefanović je par puta tokom svedočenja rekao da se nada da su svi tog dana postupali po zakonu.

Papić je dodao da mu Stefanović tog dana nije pominjao blindirano vozilo.

Završne reči na suđenju zakazane su za 15.avgust.

Papić je optužen za krivično delo trgovina uticajem za koje je zakonom zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Tužilaštvo je u optužnom predlogu zatražilo od suda da mu izrekne kaznu od četiri godine zatvora, kao i meru bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti.

Papić je bio uhapšen 9. marta, a pritvor mu je ukinut 29. aprila i sada se brani sa slobode.

MUP je ranije saopštio da se Papić sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Miljković je zajedno sa Veljkom Belivukom optužen da je organizator kriminalne grupe koja se sumnjiči za zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, preprodaju droge, držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: