Podeli vest

Prema rečima premijerke, Srbija će nastaviti da sprovodi reforme, posebno u oblasti vladavine prava, pravosuđa i medija.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
Foto: Shutterstock

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa novoimenovanim ambasadorom Italije u Srbiji, Lukom Gorijem, o bilateralnim odnosima, ekonomskoj i privrednoj saradnji i podršci te zemlje evrointegracijama Srbije i Zapadnom Balkanu.

Brnabić je ambasadoru Goriju poželela puno uspeha u novom mandatu istakavši da postoje veliki potencijali za dodatnu saradnju u oblastima informacionih tehnologija, veštačke inteligencije, biotehnologije i energetske i zelene tranzicije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Prema rečima premijerke, Srbija će nastaviti da sprovodi reforme, posebno u oblasti vladavine prava, pravosuđa i medija.

Govoreći o procesu evropskih integracija, Brnabić je istakla da punopravno članstvo u Evropskoj uniji ostaje jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih prioriteta Srbije.

U tom kontekstu, bilo bi od izuzetne važnosti da Srbija u decembru otvori Klaster 3, naglasila je Brnabić.

Kada je u pitanju ekonomska saradnja, ona je istakla da je Italija među najvećim investitorima u Srbiji, što potvrđuje i činjenica da kompanije te zemlje zapošljavaju oko 50.000 naših građana.

Ambasador Italije je zahvalio na dobrodošlici i dodao da će njegova zemlja nastaviti da pruža podršku Srbiji na evropskom putu, a on lično nastojati da dosadašnju saradnju podigne na viši nivo i da već ima određene ideje za nove projekte.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: