Podeli vest

Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić ugostila je danas suprugu predsednika Kube Lisu Kuestu Perasu u Beogradu, sa kojom je obišla Kalemegdan i Hram Svetog Save.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

tamara vučić
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Vučić i Perasa su u pratnji turističkog vodiča prošetale Kelemegdanom gde su obišle Stambol kapiju, Spomenik Pobedniku, koji predstavlja simbol prestonice i odakle se pruža pogled na Savu i Dunav.

U popodnevnim satima Vučić i Perasa obišle su Hram Svetog Save na Vračaru, u pratnji protođakona Mladena Kovačevića koji im je pokazao unutrašnjost i živopise Hrama i upoznao ih sa njegovom istorijom, značajem i razlozima zašto je podignut na tom mestu. Kovačević je gošće odveo i do kupole Hrama odakle su mogle da vide panoramu Beograda.

On je govorio i o srpskoj istoriji i značaju Svetog Save kome je posvećeno to zdanje, a supruzi kubanskog predsednika poklonio monografiju crkve.

Predsednik Kube Migel Dijas-Kanel Bermudes boravi u zvaničnoj dvodnevnoj poseti Srbiji, a jutros mu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić upriličio svečani doček ispred Palate ”Srbije”, nakon čega je usledio sastanak dva predsednika.

Ovo je prva poseta kubanskog predsednika Srbiji nakon četiri decenije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: