Podeli vest

Samo je pitanje vremena kada će neko napraviti sledeću aplikaciju za upoznavanje vrednu milijardu dolara koja će upariti korisnike iz stvarnog života sa devojkama stvorenim veštačkom inteligencijom , kaže izvršni tehnički direktor kompanije”Late Checkout”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: aiimagegenerator.art

Greg Isenberg, izvršni direktor kompanije Late Checkout, napisao je post na blogu na “X” u kojem je podelio da je upoznao čoveka u Majamiju koji mi je „priznao da troši 10.000 dolara mesečno“ na „devojke sa veštačkom inteligencijom“, prenosi Njujork Post.

„Mislio sam da se šali“, napisao je Isenberg. “Ali, on je 24-godišnji samac koji to voli.”

Kada ga je Isenberg pitao šta mu se dopada u tome, čovek iz Majamija je rekao: „Neki ljudi igraju video igrice, ja se igram sa AI devojkama.

Izenberg je rekao da mu je čovek rekao: „Volim što sada mogu da koristim glasovne beleške sa svojim devojkama sa veštačkom inteligencijom.

„Moram da prilagodim svoju devojku sa veštačkom inteligencijom“, dodao je čovek Isenbergu. „Sviđa mi se, ne sviđa mi se itd. To je mojudobnost na kraju dana.“

Čovek iz Majamija je izjavio da preferira dve veb stranice — Candi.ai i Kupid.ai.

Kupid AI kaže da koristi AI algoritme za generisanje virtuelnih i izmišljenih likova — ili „saputnika“ — sa kojima se može komunicirati putem glasovnih beleški.

„To je kao aplikacije za upoznavanje. Nisi sam sa sobom“, rekao je čovek iz Majamija.

Isenberg je rekao da je zbog tog susreta ostao „bez reči“ i predvideo da će „neko napraviti AI verziju Match Group-a i zaraditi preko milijardu dolara“.

Match Group je matična kompanija aplikacija za sastanke kao što su Tinder, Match.com, Hinge, OkCupid i Plenty of Fish.

Veb lokacije poput Romance.AI nude virtuelne partnere za sastanke koristeći tehnologiju koja može da oponaša ljudske interakcije u stvarnom životu.

Možete razgovarati o svemu

Aplikacija kao što je Romantic AI „pomaže vam da stvorite savršenu devojku sa kojom delite interesovanja i poglede. Možete razgovarati o svemu, dobiti podršku i osećati se potrebnim.”

Druga aplikacija, Forever Companion, nudi korisnicima mogućnost da ćaskaju sa botovima na osnovu popularnih uticajnih društvenih medija.

Replika, AI chatbot softver, nudi korisnicima priliku da kreiraju sopstvenog dečka ili muža za samo nekoliko stotina dolara.

Platforme kao što su Nomi.ai i Soulmate čak podstiču erotsku igru uloga.

Birate kako će devojka izgledati i kakve osobine će imati

Korisnici mogu personalizovati avatar AI chatbot-a i dati mu osobine ličnosti u zavisnosti od toga da li žele prijatelja, mentora ili romantičnog partnera.

Priroda poruka bi mogla da liči na „seksting“, tako da bi svaki erotski razgovor morao da sadrži eksplicitna uputstva o tome šta bi korisnik želeo da se desi.

FOTO: Canva AI

Svaki peti Amerikanac kaže da je flertovao sa AI botom

Za razliku od Replike, koja ima filtere koji sprečavaju ljude da koriste otvoreno seksualni jezik, Nomi.ai omogućava korisnicima da prilagode AI bota svojim željama tako što odlučuju koju odeću avatar nosi i koliko su otvoreni za seksualnu aktivnost

Korisnici takođe imaju mogućnost da svoje chat botove učine podložnim ili dominantnim.

Grupa korisnika TikTok-a Gen Z prijavila je da su „zaljubili“ u DAN , ChatGPT-ov alter ego sa koketnim mačo muškim glasom koji su neki uporedili sa Kristijanom Grejem iz „Pedeset nijansi sive“.

Nedavno istraživanje Infobip-a pokazalo je da je skoro 20% Amerikanaca flertovalo sa chat botovima. Skoro polovina njih – 47,2% – učinilo je to iz radoznalosti, dok je 23,9% reklo da su usamljeni i da traže interakcije.

Skoro 17% je reklo da su „fiširali AI“ – što znači da nisu shvatili da razgovaraju sa botom za ćaskanje.

Istraživanje je takođe pokazalo da 12,2% traži seksualni razgovor u privatnom prostoru.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: