Podeli vest

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski obratio se učesnicima Evropskog saveta, koji je počeo večeras u Briselu i pozvao evropske lidere da hitno obezbede Ukrajini opremu za protivvazdušnu odbranu kako bi bili zaustavljeni svakodnevni napadi Rusije.

Autor : Bilten.rs , Izvor :Tanjug

Foto: Tanjug/GIAN EHRENZELLER (SUB)

„Ukrajina je jutros izvela još jedan teroristički napad Rusije. Pogodili su grad Černigov. Krstarećim raketama na civilne objekte. Oštećene su mnoge kuće i bolnice, hotel je potpuno uništen. Ljudi su bili ispod ruševina. Ukupno je povređeno više od 60 ljudi, uključujući i decu, a poginulo je 17 ljudi“, rekao je Zelenski u obraćanju putem video konferencije liderima EU, prenosi Ukrinform. On je dodao da se takvi događaji u Ukrajini dešavaju svakodnevno.

„Ovo odražava naše trenutne ključne potrebe – potrebu za protivvazdušnom odbranom“, naglasio je predsednik Ukrajine.

U Briselu je večeras počeo vanredni dvodnevni samit Evropskog saveta, tokom kojeg bi lideri EU trebalo da razgovaraju o ekonomskim pitanjima, kao i odnosima sa Turskom, situaciji u Ukrajini, ali i na Bliskom istoku, nakon najnovije eskalacije sukoba tokom vikenda, kada je Iran napao Izrael raketama i dronovima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: