Podeli vest

Postpandemijska era pokrenula je porast potrebe ljudi za putovanjima. Sa druge strane sve je više ratnih žarišta i tenzija u zemljama širom sveta, zato vam ova lista najsigurnijih zemalja za putovanje može pomoći pri izboru destinacije za ovu godinu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Bilten.rs

Kompanija za putno osiguranja Berkshire Hathaway Travel Protection nedavno je objavio deveti godišnji izveštaj o stanju putnog osiguranja koji rangira najsigurnije zemlje na svetu za putnike.

BHTP je anketirao 1.702 osobe i koristio podatke Globalnog indeksa mira i ocene o sigurnosti putovanja Državnog sekretarijata kako bi procenio bezbednosne zabrinutosti poput mera zdravstvene zaštite, terorizma, vremenskih nepogoda i sigurnosti nedovoljno zastupljenih grupa.

Važno je napomenuti da izveštaj navodi da rangiranje ne znači da je svaki deo zemlje siguran, niti uzima u obzir potencijalne prirodne katastrofe.

Možda će vas iznenaditi, ali broj 1 najsigurnije zemlje za putnike u 2024. godini je Kanada. Nakon što je prošle godine zauzimala šesto mesto, Kanada je skočila na prvo mesto liste najsigurnijih zemalja za putnike u 2024. godini.

Kanada je visoko rangirana zbog hladne klime i niske gustine stanovništva, što čini putovanje sigurnim.

Prema Better Life Index-u, Kanada se izdvaja u odnosu na prosečne zemlje po pitanju prihoda, obrazovanja, poslova, zdravlja, kvaliteta životne sredine, zadovoljstva životom i društvenih veza.

Kanadjani su ocenili svoje opšte zadovoljstvo životom u zemlji ocenom 7 od 10, iznad OECD proseka od 6,7.

Na drugom mestu je Švajcarska koja je napredovala sa devetog mesta prošle godine, na drugo mesto na listi za 2024. godinu.

Švajcarska se visoko rangirala jer je zemlja “oduvek sinonim za sigurnost – ili bar koliko postoji Švajcarska”, kako navodi izveštaj.

Zemlja čokolade je dobila visoke ocene za stabilnost svoje politike i ekonomije, prema U.S. News and World Report. Zemlja je domaćin gigantskim kompanijama poput Nestle-a, Hoffman-LaRoche-a i Novartis-a.

Švajcarska je takođe šest puta rangirana kao najbolja zemlja na svetu i zauzela je četvrto mesto u nedavnom rangiranju kvaliteta života.

Ovo je lista TOP 10 najsigurnijih zemalja za putovanj U 2024. godini:

  1. Kanada
  2. Švajcarska
  3. Norveška
  4. Irska
  5. Holandija
  6. Ujedinjeno Kraljevstvo
  7. Portugal
  8. Danska
  9. Island
  10. Australija


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: