Podeli vest

Krevet za više od milion dolara zvuči potpuno suludo. Ipak, 172-godišnji proizvođač luksuznih kreveta Hastens na tržište je izašao sa krevetom koji zaista košta više od milion dolara, a postoji i razlog za to.

Autor : Bilten.rs , Izvor :Bilten.rs

SPAVANJE
Foto: Shutterstock

Hastens je predstavio svoj najelegantniji model do sada: krevetni set Grand Vividus sastoji se od tri elementa, okvira kreveta, dušeka i uzglavlja, i košta više od luksuznog automobila : 1.170.990 franaka. Poređenja radi: Kongsfjord, najskuplji krevet u Ikei , košta 2.826 franaka. Tako da za jedan Grand Vividus sebi možete priuštiti 414 Kongsfjord kreveta.


Bizarno skupi kreveti ipak imaju kupca, rep Drejkovoj vili

Za Grand Vividus, švedska kompanija je ponovo radila sa dizajnerom Ferisom Rafaulijem. Već je postojala saradnja 2020. u kojoj je stvoren prethodnik Grand Vividusa – u to vreme bez uzglavlja i za „samo“ 650.000 dolara.

Jedan poznati vlasnik je reper Drejk, koji je spavao na dušeku od konjske dlake u svojoj vili u Torontu. Mali podsetnik, bogatstvo ovog repera koji je pevao i o Jugoslovenima u momentu kada je kupio jrevet bilo je procenjeno na 120 miliona funti.

Kako kompanija opravdava ovu apsurdno visoku cenu?

Prema Hastensu, cena zavisi od luksuznih materijala i izrade. Krevet je izrađen od kože, poliranog drveta, antilop i mesinganih ukrasa. Dušek je ručno rađen i punjen konjskom dlakom, vunom i pamukom, uzglavlje je od mohera i pravi se posebnom tehnikom tkanja.

Konjska dlaka detaljno pripremljena

Inače, konjska dlaka ne potiče od bilo kog konja: koristi se samo dlaka južnoameričkih divljih konja i samo srednji deo repne dlake, koji se zatim pere i zagreva na 140 stepeni. Dlaka ne samo da treba da bude posebno udobna, već i da efikasno provodi vlagu kroz krevet.

„Grand Vividus je potpuno ručno rađen i našim majstorima, od kojih neki rade za našu kompaniju 40 godina, potrebno je više od 600 sati da naprave krevet i izvezu dušek“, objašnjava Bredli Belen, generalni direktor kompanije Hastens, za „ Architectural Digest». Krevet je dostupan u crnoj, sivoj, bež i tipičnoj plavo-beloj šari po kojoj je Hastens postao poznat.

Pa, ko voli neka izvoli


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: