Podeli vest

Francuzi su i dalje okorele štediše uprkos raznolikim geopolitičkim, društvenim i zdravstvenim krizama, pokazalo je istraživanje agencije Ifop.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pixabay

U izveštaju se navodi da u Francuskoj trenutno štedi 85 odsto građana koji uglavnom izbegavaju rizik i najviše vole sigurne investicije, prenosi Figaro.

Francuske štediše se pridržavaju logike minimalnog rizika pošto 69 odsto anketiranih navodi da preferira nizak rizik i prinos, dok samo 17 odsto navodi da je spremno za rizičnija ulaganja koja potencijalno donose visok prinos.

Među Francuzima su najpopularniji regulisani štedni računi, stambena štednja i životno osiguranje, kao i penziona štednja.

U anketi je 75 odsto Francuza izjavilo da ulaže novac u štednju najmanje jednom u šest meseci, dok je čak 42 odsto izjavilo da ostavlja novac na stranu za štednju bar jednom mesečno.

Prisutna je i očekivana razlika među generacijama, pošto je 45 odsto mladih u Francuskoj između 18 i 24 godine navelo da ima ima nekoliko štednih proizvoda naspram 64 odsto onih koji su stariji od 65 godina.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: