Podeli vest

Prilikom posete Vranju Boris Tadić je rekao da će se ta koalicija boriti se za nove i visokotehnološke investicije u Vranju

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Shutterstock

Nosilac parlamentarne liste koalicije „Ajmo ljudi” Boris Tadić i kandidati Aris Movsesijan, Uroš Eleković i Norbert Cvijanov posetili su juče Vranje, gde su da građanima razgovarali o problemima njihovog grada i Juga Srbije.

„Naprednjačka vlast za ovih 10 godina nije uspela da dovede nijednu ozbiljnu investiciju, a nisu uspeli da zadrže čak ni investitore koje smo mi dovodili, jer su na pogrešan način pregovarali sa njima.To je bio slučaj i sa Geoksom iz kog je otpušteno 1.200 radnika. Samo 320 radnika je do sada pronašlo posao u drugim kompanijama, a ostali i danas žive u potpunoj egzistencijalnoj neizvesnosti”, izjavio je Tadić.

On je dodao da će se ta koalicija boriti se za nove i visokotehnološke investicije u Vranju.

Tadić je podsetio da je u njegovo vreme pored investicije Geoksa, pomoć stigla za Jumko i Simpo.

Tadić je podsetio građane i da je politika koalicije „AJMO LjUDI“ oslonjena na program „Novi ekonomski dogovor“ na kom je kandidat za premijera profesor ekonomije Goran Radosavljević, uz konsultacije za vrhunskim ekspertima iz različitih oblasti, radio dve godine.

„Naš plan podrazumeva i stvarni razvoj Vranja i juga Srbije kroz suštinsku decentralizaciju i regionalizaciju, za razliku od politike lažnih obećanja SNS-a, zasnovane na obmanama i manipulacijama“, kazao je Tadić.

On je naglasio da ”Novi ekonomski dogovor” posebnu pažnju obraća na reformu zdravstva i poručio da se ta koalicija zalaže finansiranje zdravstva iz budžeta i izjednačavanje privatnog i državnog zdravstva.

”Između ostalog, zalažemo se da proces vantelesne oplodnje bude stvarno besplatan i da budu ukinute sve procedure za odobravanje finansiranja procesa vantelesne oplodnje iz budžeta. Pogotovo s obzirom na katastrofalan problem depopulacije Srbije, lečenje neplodnosti i proces vantelesne oplodnje moraju biti u potpunosti izjednačeni u privatnim i državnim ustanovama, bez ikakvih ograničenja i u potpunosti besplatan”, naglasio je Tadić.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: