Podeli vest

Aleksandar Vulin položio je u Beogradu venac na spomen-obeležje u znak sećanja na poginule policijske službenike

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vilin
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

 Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin položio je danas u Beogradu venac, na dvadesettrogodišnjicu od početka NATO agresije na Srbiju 1999. godine, na spomen-obeležje u znak sećanja na poginule policijske službenike koji su vršeći službenu dužnost zarad mira i bezbednosti Srbije žrtvovali svoje živote.

Vuli je poručio da su oni koji su pokušali da ubiju Srbiju tog proleća zapravo ubili međunarodno pravo i da danas nemaju pravo da od Srbije traže da zaboravi ko joj je te 1999. godine bio prijatelj.

„Protok vremena nije ublažio rane, još uvek sanjamo našu ubijenu decu iz 1999. godine. Te 1999. ubijali su nas ujedinjeni naši protivnici iz dva svetska rata sa našim saveznicima iz dva svetska rata. Sve žrtve koje su Srbi podneli za slobodu čovečanstva ponižene su i uvređene te 1999. godine, kada se odigrao poslednji veliki nekažnjeni ratni zločin u 20. veku“, istakao je ministar Vulin.

Oni koji su pokušali da ubiju Srbiju tog proleća, kako je istakao, zapravo su ubili međunarodno pravo i danas nemaju baš nikakvo pravo da od Srbije traže da radi ono što bi oni želeli, da od Srbije traže da zaboravi ko joj je te 1999. godine bio prijatelj, ko je bio neprijatelj, jer mi još uvek sanjamo našu ubijenu decu.

Naglasio je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova davali svoje živote znajući zašto ih daju, znajući kome ih daju, spremni tada kao i sada da brane svoju zemlju i narod ne pitajući koja je veličina onoga ko traži da Srbi napuste svoju slobodu, da prestanu da sanjaju o svojoj slobodi.

„Za našu ubijenu decu nema pravde, ali nema ni za nas opravdanja da ikada postanemo članica NATO pakta, da ikada drugima činimo ono što je činjeno nama, da ikada prestanemo da tražimo pravdu za našu ubijenu decu. Bog prašta, Srbi ne mogu da oproste niti zaborave“, naglasio je ministar Vulin.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: