Podeli vest

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić ponudio je ostavku na tu funkciju na sednici Glavnog odbora zbog lošeg izbornog rezultata, ali je njegova ostavka odbijena.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Boris Tadić
Foto: Tanjug

Tadić je naveo da je preuzeo punu odgvornost za loš rezultat i ponudio ostavku, ali je Glavni odbor to odbio uz zaključak da je u ovom trenutku ključna “borba za odbranu glasova građana”, saopšteno je iz SDS.


Oni smatraju da je loš rezultat SDS-a pre svega rezultat okolnosti u kojima su se izbori odigrali, nepostojanja koordinacije unutar opozicije koja bi bila usmerena na sabiranje opozicionih glasova i kako tvrde, “izborne krađe kroz koju je naša lista sistematski obarana ispod cenzusa”.


Pirhvaćen je predlog da se u skorije vreme održi Izborna skupština stranke da bi se, kako kažu, “rukovodsto stranke prilagodilo novim okolnostima”.


Na republičkim izborima 17. decembra lista “Saša Radulović, Dosta je bilo – Boris Tadić SDS – Ana Pejić (Otete bebe) – Dobro jutro Srbijo” osvojila je 1,18 odsto ili 45 090 glasova, čime je ostala ispod cenzusa od tri odsto za ulazak u parlament.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: