Podeli vest

Supruga predsednika Republike Srbije Tamara Vučić prisustvovala je događaju na marginama 78. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija organizovanom pod pokroviteljstvom supruge predsednika Republike Turske Emine Erdogan ”Svet je naš zajednički dom: Put ka pokretu nultog otpada”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA

Učesnici događaja simbolično su svoje potpise stavili na dokument pod naslovom ”Svet je naš zajednički dom”, u kojem se skreće pažnja na neophodnost veće brige o očuvanju životne sredine, što uključuje i efikasnije korišćenje energenata i podršku praksama koje će doprineti ostvarivanju ciljeva za koje se zalaže inicijativa ”nulti otpad”, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Glavni govornici na skupu bili su Emine Erdogan, supruga predsednika Republike Turske i Erik Adams, gradonačelnik Njujorka.

Projekat ”Nulti otpad” iniciran je od strane supruge predsednika Republike Turske Emine Erdogan 2017. godine, što je praćeno nizom aktivnosti u promociji koncepta ”nultog otpada”, uključujući i usvajanje rezolucije ”Promocija inicijative nultog otpada kao podrška Agende održivog razvoja 2030”, čiji ko-sponzor je bila i Republika Srbija.

Supruga predsednika Tamara Vučić krajem marta 2023. godine učestvovala je i na sastanku na visokom nivou Generalne skupštine Ujedinjenih nacija o ulozi ”nultog otpada” kao transformativnog rešenja u postizanju Ciljeva održivog razvoja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: