Podeli vest

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković izjavila je da ne postoji poljoprivredni proizvođač koji je dobio rešenje za subvencije u prošloj godini, a da nije dobio novac i navela da je za poljoprivrednike obezbeđeno dodatnih 15 milijardi dinara.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

jelena tanasković
FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

“Puno se manipulisalo prethodnih dana da sam ja obećala da će svima biti isplaćeno. Ja sam rekla da će sva sredstva biti potrošena u 2022. godini, 99,84 posto budžeta je iskorišćeno, odnosno 99,8 posto je isplaćeno subvencija,” precizirala je Tanaskovićeva za RTS.

Prema rečima ministarke, to znači da su sve subvencije isplaćene sredstvima koja su bila u 2022. godini.

Tanaskovićeva je dodala da postoje i oni koji su aplicirali za subvencije, a nisu dobili sredstva, a za njih je država pripremila dodatnih 15 milijardi dinara.

U februaru 2023. će biti isplaćeno oko 15 odsto takvih zahteva, iako “država pravno-formalno nema obavezu da ih isplati”, konstatuje ministarka poljoprivrede.

Jelena Tanasković je pozvala poljoprivrednike da se registruju na e-agraru.

“Ideja je da poljoprivredni proizvođač transparentno zna za šta je aplicirao od subvencija u ovoj godini i da će ta sredstva u istoj godini i dobiti. To je ideja e-agrara, a sve drugo što radimo je da bi se sve ubrzalo i da im pomognemo”, ističe Tanaskovićeva.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: