Podeli vest

Najmanje dvoje ljudi je ranjeno u napadu blizu Starog grada u Jerusalimu, samo nekoliko sati posle terorističkog napada na sinagogu u kojem je poginulo sedam ljudi

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Fatima Shbair

Najmanje dve osobe su ranjene u napadu blizu Starog grada u Jerusalimu, samo nekoliko sati posle terorističkog napada na sinagogu u kojem je poginulo sedam ljudi, izjavio je portparol policije za Vojni radio, preneo je Rojters.

Napadač je otvorio vatru u ulici Malot, javio je “Džeruzalem post”. Dva civila koji su imali pravo da nose oružje su pucala na njega i on je zadržan nakon što je prethodno zbrinut u policijskoj hitnoj pomoći, saopštila je izraelska policija.

Napadač je navodno 13-godišnji stanovnik istočnog Jerusalima.

Policija je zaplenila oružje koje je nosio, izvestio je “Maariv”. Policija trenutno istražuje identitet ubice i pretražuje tu oblast u pokušaju da otkrije da li je imao bilo kakvu pomoć, navodi “Maariv”.

U napadu su povređeni 22-godišnji mladić i njegov 45-godišnji otac, obojica su u ozbiljnom, ali stabilnom stanju sa ranama u gornjam delu tela. Njih dvojica su prebačeni u Medicinski centar Šare Zedek.

Ovaj napad se dogodilo samo nekoliko sati nakon terorističkog napada u predgradju Jerusalima, kada je ubijeno sedam, a povredjeno najmanje troje ljudi.

PALESTINCI SLAVILI ZBOG NAPADA U JERUSALIMU

U terorističkom napadu na sinagogu u naselju Neve Jakov u Jerusalimu poginulo je sedam ljudi, 10 je povređeno, a napadač je 21-godišnji Palestinac poreklom iz istočnog Jerusalima Alkam Khairi.

Kako navodi policija, Khairi, koji je ubijen, nije imao nikakve veze sa poznatim terorističkim organizacijama i njihovim ćeljama pre napada, prenosi Jerusalim post.

Policija dodaje da je Khairi u petak pucao iz vatrenog oružja na ljude koji su izlazili iz sinagoge Ateret Avraham nakon molitve.

Nakon što je ušao i napao ljude u sinagogi, napadač je, prema navodima očevidaca, počeo da juri za ljudima koji su pokušavali da pobegnu.

Zatim je pokušao da pobegne sa lica mesta automobilom i pucao u pravcu izraelskih policajaca, koji su odgovorili paljbom i ubili ga, saopštila je policija.

“Videli smo ženu i četiri muškarca kako leže na putu. Zadobili su prostrelne rane i nisu davali znake života. Mogli smo samo da potvrdimo njihovu smrt”, rekao je bolničar Fadi Dekidek. Dodaje da je troje ranjenih, uključujući 70-godišnju ženu u kritičnom stanju i da su evakuisani u bolnicu Hadasa na planini Skopus.

Palestinci na Zapadnoj obali i u pojasu Gaze slavili su sinoć zbog terorističkog napada kod sinagoge u Jerusalimu, u kome je poginulo sedam ljudi, a najmanje troje ranjeno, prenosi Tajms of Izrael.

Palestinci su se na Zapadnoj obali, u Ramali, Nablusu i Dženinu, kao i u delovima istočnog Jerusalima, radovali zbog napada, koji je izveo 21-godišnji Palestinac.

Slavlje je proteklo uz vatromet, pucnjavu u vazduh, trubljenje automobilskih sirena, pevanje pesama i slatkiše, prenosi Tajms of Izrael. Maskirani muškarac je u Hebronu na Zapadnoj obali prstima pokazivao znak pobede (“V”) i čašćavao prisutne poslasticama.

Desetine Palestinaca su se spontano okupile na nekoliko lokacija u pojasu Gaze da bi proslavili napad, a neki su delili velike količine slatkiša iz obližnjih poslastičarnica. U gradu Gazi je zabeležena slavljenička pucnjava u vazduh i trubljenje automobilskih sirena, a sa zvučnika džamije se čulo “Alahu akbar” (“Bog je veliki”).


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: