Podeli vest

U Zvezdi nema vremena za odmor, svesni smo velikih očekivanja. Gladni smo uspeha, gladni smo da budemo još bolji i da svakoga dana rastemo i unapređujemo klub, rekao je generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

terzić zvezdan
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/

On je na petoj redovnoj sednici Skupštine kluba obelodanio četiri osnovna cilja u narednom periodu: Prvi cilj – apsolutna rezultatska dominacija u Srbiji i relevantnost u Evropi, drugi cilj – finansijska stabilnost i rast, treći cilj – ulaganje u savremenu infrastrukturu i četvrti cilj – talenti Zvezdine omladinske škole.

“Kontinuitet Crvene zvezde u vrhunskim sportskim rezultatima, koji su osnovni cilj kluba, je prvo i osnovno merilo našeg rada i ispunjenja postavljenih ciljeva. Po prvi put u istoriji kluba osvojili smo tri duple krune kao i šest titula u nizu. Sedma grupna faza UEFA takmičenja u nizu od čega tri grupne faze Lige šampiona su potvrda naše snage u Evropi”, istakao je Terzić i dodao:

“Generisan koeficijent nam je omogućio direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona. To je rezultat našeg rada u proteklih devet godina. U tih devet godina osvojili smo sedam šampionskih titula i plasirali se sedam puta u grupnu fazu UEFA takmičenja. Crvena zvezda je danas ponovo jako važna u Evropi. Naš stadion Rajko Mitić je realnost na fudbalskoj mapi Evrope”, konstatovao je generalni direktor “crveno-belih”.

Terzić navodi da je finansijska stabilnost kluba pokazatelj rasta.

“Po pitanju finansijske stabilnosti i rasta bitno je istaći da UEFA licencu dobijamo kao potvrdu dobrog poslovanja paralelno sa tromesečnim UEFA monitoringom. Klub je finansijski stabilan uz konstantan rast i razvoj koji zahteva velika ulaganja pre svega u tim. Ponosni smo na činjenicu da smo izmirili sve poreske obaveze prema državi u celosti, u iznosu većem od 13 miliona evra”, izjavio je Terzić i dodao:

“U prethodnih devet godina generisali smo klubu prihode od preko 300 miliona evra od čega oko 85% iz inostranstva pre svega od prihoda od UEFA i prihoda od transfera. U tom periodu klub je državi platio oko 33 miliona evra poreza. Kad sam došao, Zvezda je bila sposobna da prihoduje 10 miliona evra, dok trenutno klub prihoduje preko 50 miliona evra godišnje”, istakao je Terzić.

Osvrnuo se potom na pitanje infrastrukture. “Crvena zvezda danas i bez rešenog strateškog pitanja lokacije ima savremenu infrastrukturu zahvaljujući velikim ulaganjima svake godine. Uložili smo preko 10 miliona evra iz tekućeg poslovanja i podigli uslove za rad naših igrača i zaposlenih, kao i komfor naših navijača. Danas je kao što vidite naš stadion i trening centar jedno veliko gradilište. I dalje radimo da dodatno osavremenimo infrastrukturu”, konstatovao je Terzić.

Na kraju obraćanja generalni direktor Crvene zvezde se dotakao i omladinske škole.

“Rekao sam i na prošloj Skupštini, i ponoviću danas, Omladinska škola dobro radi, ali uvek može još bolje. Moramo ubrzati proces formiranja naših igrača. Naši talenti moraju postajati igrači i imati veću vrednost na tržištu. Moramo kvalitetnije raditi sa igračima i više pažnje posvećivati i u delu van njihovog samog trenažnog procesa. Ispravljanjem uočenih grešaka moramo povećati tržišnu vrednost naše ekipe i maksimizirati prihode od transfera”, zaključio je Terzić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

VUČIĆ: Ponosan na svoju Srbiju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) da je ponosan…