Podeli vest

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić izjavio je danas da su TV prava jedan od problema kluba, koja su glavni izvori prihoda svih klubova Evrope.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

terzić zvezdan
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/

Nakon sednice Skupštine FK Crvena zvezda, Terzić je istakao da već devet godina klub ima problem sa sredstvima koja dobija od TV prava.

“TV prava, sponzorstva i ulaznice su glavni izvor prihoda klubovima u Evropi. I to TV prava oko 40 odsto, sponzorstva oko 30 odsto, ulaznice oko 20 procenata, a ostali prihodi oko 10 odsto. Crvena zvezda ima prihod od TV prava u simboličnom iznosu koji je godinama bio ispod jedan odsto u strukturi prihoda, a sada je oko dva procenta. To je nedopustivo i dok se god to ne ispravi imaćemo problem sa stabilnim finansiranjem kluba. Znate dobro da nam je FSS sopstvenom odlukom oteo vlasništvo nad TV pravima i tu odluku inkorporirao u svoj statut i raspolaže njima već godinama unazad. Predstoje nam ozbiljni razgovori sa nadležnim institucijama i ta TV prava moramo vratiti u naše vlasništvo da bi nakon toga mogli da pregovaramo sa zainteresovanim televizijama po realnim tržišnim uslovima”, izjavio je Terzić

Terzić je dodao: “Komprativnom analizom, imajući u vidu veličinu i značaj Crvene zvezde došli smo do saznanja da je vrednost naših TV prava između 5-10 miliona evra na godišnjem nivou. Osim sponzorstva od Gazproma koji je od prošle godine uvećan sa četiri na pet miliona evra i Telekoma u iznosu od 1,2 miliona evra, Crvena zvezda nema značajnije stabilne izvore prihoda.Uvereni smo da smo ove kompanije svojim rezultatima dostojno predstavljale i na domaćoj i na evropskoj sceni i da smo itekako opravdali svaki njihov ulozeni evro.Ilustracije radi napomenuću da Bajern iz Minhena ima godišnje prihode od TV prava 215 miliona evra, a da je ove sezone potpisao sponzorski ugovor sa nemačkim Telekomom vredan 50 miliona evra godišnje”, zaključio je generalni direktor “crveno-belih”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: