Podeli vest

Kineska medijska platforma TikTok deaktivirala je funkciju “gift” za slanje poklona i donacija iračkom hrišćaninu Salvanu Momiku, koji je u više navrata uništavao Kuran na protestima u Stokholmu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

tik tok
Foto: Pixabay

TikTok je potvrdio za Švedski radio da njegovi pratioci neće moći da koriste funkciju „gift“ koja im omogućava da daju novac Momiki tokom video prenosa uživo. Kineska aplikacija je bila suočena sa kritikama da, zajedno sa Momikom, zarađuje novac od spaljivanja Kurana uživo.

Švedska agencija za migracije pokrenula je istragu protiv Salvana Momike, koji je održao nekoliko protesta u toj zemlji na kojima je spaljivao Kuran, kako bi utvrdila da li Iračanin ima pravo da ostane u Švedskoj.

Momika je do sada održao proteste ispred džamije, iračke ambasade i švedskog parlamenta Riksdag u Stokholmu, kao i protest u blizini iranske ambasade, preneo je ranije švedski javni servis SVT. Agencija za migracije je istragu otvorila 11. jula, nakon prvog slučaja spaljivanja Kurana, kako bi ispitala da li Iračaninu treba oduzeti boravišnu dozvolu. Policija mu je dala dozvolu za protest u skladu sa zaštitom slobode govora u zemlji.

Momika (37), hrišćanin iz okruga Al-Hamdanija, istočno od Mosula, pobegao je u Švedsku pre nekoliko godina, nakon što je u Iraku optužen za nekoliko dela, uključujući prevaru. Irak je zvanično zatražio od Švedske da ga deportuje u domovinu kako bi bio krivično gonjen prema iračkom krivičnom zakonu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: