Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da, iako ne on raspisuje izbore, njih će biti, i to, kako je rekao, pošto tako opozicija želi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

”Prvo su rekli, nećemo ti dati da raspišeš izbore, pa ja kažem, to je u redu, mnogo ste jaki, pa moram da vas poslušam. Onda kažu: e, sad hoćemo izbore, pa ću im dati. Ali, ne raspisujem ja izbore. Mora da se steknu određeni uslovi, ali pošto vidim da ih žele, dobiće ih. Lako je govoriti loše, umesto da se nešto radi. A, pošto su favoriti, želim im uspeh”, rekao je Vučić.

Upiran da prokomentariše negativne analitičke tekstove u pojedinim medijima, on je rekao da ”stalno mora postojati neka vrsta hajke”.

Vučić: Kurti namerno odugovlači da se sretne sa mnom u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti namerno odugovlači da se sastane sa njim u Briselu da bi, kako je rekao, obavio svoje prljave poslove na KiM.

“Ponudili su mi jedan datum da idem u Brisel, ali ne. Kurti ima pametnija posla, jer on kupuje vreme za sprovođenje svojih pretnji u delo, u to sam siguran”, rekao je Vučić.

“Za nekoliko meseci će neko pokušati da razgovara, a u međuvremenu, koliko je Srba uhapšeno, ranjeno, povređeno, koliko je lekova u srpskim bolnicama ostalo i koje su nove mere donete, od zakona o eksproprijaciji i primena eksproprijacije do toga što njegovi rokovi Srbima da moraju da napuste prostorije ističu, da bih on uzeo itd“, kazao je Vučić tokom obilaska sela Veliki Radinci.

Na pitanje novinara šta može da očekuje od sutrašnjeg sastanka sa američkim kongresmenom Majklom Tarnerom i izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, Vučić je odgovorio da to neće biti laki razgovori u uslovima gde se ceo svet bavi ratom u Ukrajini i gde postoji svakog dana uslovljavanje da se svrstate, jer ako niste sa nama, onda ste protiv nas.

„Postoje mnogi i u našoj zemlji koji bi na svaki način želeli da Srbija ne može da vodi svoju politiku i uživaju u tome da Srbija ne može da vodi svoju politiku. Prosto, ja mislim da je suština u tome da moramo da nastavimo da donosimo samostalno odluke, da znamo šta je to što činimo na evropskom putu, ali da čuvamo svoju zemlju“, poručio je Vučić.

Vučič:Povezaćemo celu Frušku goru dobrim putevima, krećemo da radimo put do Rume

Predsednik Srbije Aleksandar Vučič izjavio je danas u Velikim Radincima, gde je obišao rekonstruisani put od tog mesta do Sremske Mitrovice, da će cela Fruška gora biti povezana dobrim putevima i da će odmah krenuti i da se radi put do Rume. Hvala što ste ovde, rekao Vučić građanima koji su se okupili u velikom broju.

“Žao mi je što ste morali da čekate 50 godina da imate pristojan put. Otac Dušan mi je rekao da vam je potreban i put do Sviloša, Ležimira i još do Rume da napravimo šest kilometara, kako bismo vezali celu Frušku goru i to ćemo odmah da krenemo da radimo”, rekao je Vučić. Hvala na tome što umete da poštujete to što država može da uradi, poručio je predsednik. Istakao je da se gradi Fruškogorski koridor koji će povezati to mesto sa Novim Sadom.

“Već za mesec dana otvaramo autoput Ruma – Šabac i nećete morati da prolazite kroz naseljena mesta i da gubite vreme, već da idete direktno do Beograda i Šapca”, naveo je Vučić.

Podsetio je da je država sprovela teške mere i istakao da sada Srbija najviše proporcionalno svojoj veličini gradi autoputeva i brzih saobraćajnica u Evropi. Poručio je građanima da prijave decu za dobijanje novčane podrške od države, kao i penzionere da se prijave za penzionersku karticu, koja će ima omogućiti mnogo pogodnosti. Penzioneri koji imaju registrovane automobile na svoje ime imaće, na primer, popust za putarinu od tri odsto, rekao je Vučić. Podsetio je da će od oktobra biti povećane penzije 5,5 odsto, a od januara još 14,6 odsto, što je više od 20 odsto.

“U Mitrovici moramo još da dodamo 17.000 kvadrata za bolnicu i dom zdravlja, što je ulaganje od 30 miliona evra, ali to je važno za ljude u ovom delu Srbije. Što smo obećali, to ćemo i da uradimo”, kazao je Vučić. “Imamo neodgovone ljude u Prištini, naše je da čuvamo mir, ali oni moraju da znaju – vreme progona i proterivanja srpskog naroda bez odgovora srpske države je davno prošlo. Srpska država će štiti i čuvati svoj narod, štiti svoju zemlju”, istakao je predsednik Vučić.

Vučić: Meni je važno da glumci imaju više serija nego ikada

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je važno da glumci rade više serija nego ikada i da imaju dosta posla, a ne navodi da je jedan glumac ostao bez posla jer je “kritikovao predsednika”.

Predsednik je u obilasku mesta Veliki Radinci rekao da, ukoliko je tačno da je on kriv za to što je jedan glumac ostao bez posla, onda valjda zaslužan za to što njih 999 ima posao.

“Važno je da oni rade serija više nego ikada i da imaju posla, a u njihovo veliko političko znanje nisam preterano ni verovao ni posebno sumnjao. Ne znam zašto bi oni bili bolji od lekara, prosvetara i radnika, ili manje važni od njih”, rekao je predsednik.

Vučić je istakao da sada u Srbiji ima formalno 510.000 više zaposlenih nego u 2012. godini, podsetio na povećanje plata za prosvetne radnike i medicinske sestre u narednih tri dana i naglasio da će minimalac sa “nasleđenih od prethodnog režima” 15.000 dinara sada biti veći od 40.000 dinara. Predsednik je pozvao sve penzionere da se prijave za penzionersku karticu.

“Već sada 760.000 penzionera se prijavilo. Imaće na naplatnim rampama popust, u svim velikim lancima će imati popust. Pozivam sve penzionere da se prijave”, rekao je predsednik.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: