Podeli vest

Todorović je najavio da nas sutra očekuje jedan od toplijih dana s maksimalnom temperaturom od oko 35 stepeni, a u utorak blago osveženje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

sunce
Foto: Pixabay

 Meteorolog Nedeljko Todorović izjavio je danas da nas do kraja juna očekuje toplo vreme s temperaturom višom od proseka za ovo doba godine i uz manjak padavina.

“Prosečna količina padavina za mesec jun na područiju Srbije je negde između 70 do 90 litara po metru kvadratnom. U Beogradu je do sada palo svega 19 litara po kvadratnom metru”, rekao je Todorović gostujući na K1 televiziji.

On je najavio da nas sutra očekuje jedan od toplijih dana s maksimalnom temperaturom od oko 35 stepeni, a u utorak blago osveženje s retkim i mestimičnim lokalnim nepogodama. On kaže da se toplo vreme zadržava do kraja meseca s izuzetkom 25. juna, kada se očekuje temperatura nešto viša od sutrašnje.

Todorović je podsetio da je 24. juna prošle godine u Beogradu bilo izmereno 38,7 stepeni.

Za razliku od Beograda, “prošlog vikenda je u okolini Mionice u roku od sat ili dva pala skoro dvostruka mesečna količina padavina. To je ta igra prirode”, primetio je Todorović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: