Tužioci u Novom Meksiku odustali su od namere da zahtevaju petogodišnju zatvorsku kaznu zbog nedozvoljenog nošenja oružja za glumca Aleka Boldvina u vezi sa pogibijom snimateljke Haline Hačins tokom snimanja filma Rust.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Seth Wenig, File

Tužioci su odlučili da umesto ranije najavljenog zateva da glumac bude optužen i za nedozvoljeno nošenje oružja, pokrenu optužni zahtev samo za znatno blaže krivično delo – ubistvo iz nehata, za koje Boldvin može da dobije kaznu od najviše 18 meseci zatvora ukoliko bude proglašen krivim, prenosi londonski Gardijan.

Advokatski tim Aleka Boldvina tvrdio je da je optužba za nedozvoljeno nošenje oružja u ovom predmetu neustavna jer krši odredbu američkog Ustava koja zabranjuje retroaktivno izmenu zakonskih kazni za neku tužbu.

“Tužioci su napravili osnovnu pravnu grešku”, izjavio je Luk Nikas, jedan od Boldvinovih advokata. Tužilaštvo u Santa Feu saopštilo je da je odluka o odustajanju od optužbe za teže krivično delo doneta da bi se izbegao pravni spor sa Baldvinovim advokatskim timom.

“Prioritet tužilaštva je da se zadovolji pravda a ne da se skupim advokatima iz velikih gradova obezbede honorari na osnovu naplativih sati angažovanja”, saopšteno je iz tužilaštva.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: