Republikanski predsednički kandidat u SAD Donald Tramp predložio je da stranci koji diplomiraju u Americi “automatski” uz diplomu dobiju i zelenu kartu kako bi ostali u zemlji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

AP FOTO,FILE/Chris Carlson (STF)/TANJUG

“Ako ste završili fakultet, mislim da bi trebalo da automatski kao deo vaše diplome dobijete i zelenu kartu da biste mogli da ostanete u ovoj zemlji”, rekao je Tramp u “Ol-in” (All-In) podkastu, preneo je danas Rojters.

Tokom razgovora za podkast, Tramp je okrivio pandemiju koronavirusa što nije mogao da sprovede sve mere koje je želeo dok je bio predsednik. Rekao je da zna za priče ljudi koji završavaju vrhunske fakultete i žele da ostanu u Americi, ali ne mogu za to da obezbede vize, čime su primorani da se vrate u svoje matične zemlje, posebno navodeći Indiju i Kinu.

Trampov predlog za zelene karte, oštro se razlikuje od njegovih najčešćih poruka o strancima, ističe AP.

Tramp je često tokom svojih govora pričao da imigranti koji se ilegalno nalaze u zemlji ugrožavaju javnu bezbednost, kradu poslove i vladine resurse.

Takođe je obećao da će ako bude izabran izvršiti najveću deportaciju u istoriji Amerike. Tokom svog mandata, Tramp je predložio ograničenja legalne imigracije, kao što su porodične vize i program lutrije za dobijanje useljeničke vize.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: