Podeli vest

Bivši predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da će, ako bude ponovo izabran za predsednika na izborima sledeće godine, zabraniti imigrantima koji podržavaju Hamas da uđu u SAD i poslati policiju na prohamasove proteste kako bi hapsila i deportovala migrante koji javno podržavaju tu palestinsku militantnu grupu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/Fulton County Sheriff’s Office via AP

Tramp je tokom kampanje u saveznoj državi Ajova dodao da će zabraniti ulazak svakome ko negira pravo Izraela na postojanje, kao i da će ukinuti vize studentima koji su, kako je naveo, “antisemitski”, prenosi Rojters.

On je, takođe, obećao da će zabraniti dolaske iz zemlja u kojima se “zapatio terorizam”.

Tramp nije objasnio kako će sve to sprovesti u delo, uključujući i zahtev da imigranti podržavaju pravo Izraela da postoji.

Tramp je, konkretno, rekao da bi zabranio dolazak imigrantima iz Libije, Somalije i Jemena “ili bilo gde odakle dolazi pretnja američkoj bezbednosti”.

Takođe, pročitao je pesmu kojom je povezao imigrante sa smrtonosnim zmijama.

Džejmi Herison, direktor Demokratskog nacionalnog komiteta, opisao je Tramova obećanja kao “islamofobična” i “ekstremna”.

Ajova je jedna od prvih saveznih država koja će na unutarstranačkim izborima nominovati predstavnika Republikanske partije na izborima 2024. godine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: