Podeli vest

Britanska premijerka je kazala da je kraljica bila inspiracija i za nju kao i za mnoge Britance.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

liz tras
Foto: Tanjug/AP Photo/Alberto Pežali

Nova britanska premijerka Britanska premijerka Liz Tras odala je počast preminuloj kraljici Elizabeti, a istovremeno pružila i podršku i izrazila lojalnost novom kralju Čarlsu. Tras je u obraćanju ispred Dauning strita rekla da je smrt kraljice “veliki šok za naciju i svet” i da je danas dan velikog gubitka.

Ona je rekla za kraljicu da je bila kao stena na kojoj je izgrađena moderna Britanija i “sam duh Velike Britanije”, prenosi Rojters.

Kazala je da je kraljica bila inspiracija i za nju kao i za mnoge Britance.

“Kraljica Elizabeta Drga bila je stena na kojoj je počivala moderna Britanija. Naša zemlja je porasla i procvetala pod njenom vladavinom. Velika Britanija je danas velika zemlja zbog nje”, poručila je Tras koja podseća da je pre samo dva dana otišla u Balmoral kako bi se sastala s kraljicom i polozila zakletvu za premijera.

Odala je i počast novom kralju Čarlsu i istakla da se zemlja sada mora ujediniti kako bi ga podržala i ponudila svoju “lojalnost i odanost”.

“Uvodimo novu eru u veličanstvenoj istoriji naše velike zemlje, baš onako kako bi njeno velicanstvo želelo”, rekla je Tras i izjavu završila rečima: “Bože čuvaj kralja“.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: