Podeli vest

Tri eksplozije odjeknule su tokom noći na severu Kosova i Metohije, rekao je za Tanjug zamenik komandira takozvane kosovske policije za region sever Veton Eljšani.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STR/

Eljšani je rekao da je jedna šok bomba bačena u blizini policijske stanice u Zvečanu, a jedna u blizini policijske stanice u severnom delu Kosovske Mitrovice.

On je dodao da je kamenovano i jedno policijsko vozilo, na koje je takođe bačena šok bomba. “To se dogodilo u periodu između 23.30 i jedan sat posle ponoći”, precizirao je Eljšani.

On je dodao da nije bilo povređenih. Eljšani je rekao da postoje manja oštećenja na policijskom vozilu, koje je kamenovano.

Stejt department: Priština i Beograd da preduzmu hitne korake za deeskalaciju

SAD očekuju od Prištine i Beograda da preduzmu hitne korake za deeskalaciju tenzija i slede plan u tri tačke koji je iznela Evropska unija, izjavio je portparol Stejt departmenta Metju Miler.

Prema njegovim rečima, kao deo toga, Priština mora da obezbedi da albanski gradonačelnici obavljaju svoje prelazne dužnosti sa alternativnih lokacija, kao i da povuče policijske snage sa severa.

Stejt department, takođe, očekuje ”bezuslovno puštanje trojice kosovskih policajaca koje je Srbija uhapsila”.

“Verujemo da i Kosovo i Srbija moraju da slede plan od tri tačke koji je iznela EU”, rekao je Miler. Stejt department je ponovio da osuđuje “nasilje nad trupama KFOR-a, koje predvodi NATO, nad organima reda i novinarima”.

Saopšteno je i da SAD u ovom trenutku ne žele da govore o eventulanim sankcijama, a da je fokus na tome da strane preduzmu korake za deeskalaciju napetosti. “I dalje smo angažovani sa obe strane, kao i sa partnerima u regionu. Državni sekretar Entoni Blinken je razgovarao sa partnerima u regionu, a to je učinio i savetnik Derek Šole, kao i drugi”, rekao je Miler.

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Željko Brkić u sredu je izjavio da su u 12.38 sati duboko u teritoriji centralne Srbije pripadnici antitetorističke grupe policije locirali i uhapsili troje pripadnika tzv. kosovske policije koji su bili pod punom ratnom opremom, a da pripadnici MUP-a ni u jednom trenutku nisu prešli administrativnu liniju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: