Podeli vest

Koalicija “Moramo”, koalicija “Ujedinjeni za pobedu Srbije” i koalicija “Ajmo, ljudi”, upozorili su danas na veliki broj poziva upućenih “fantomskim biračima”

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

izbori 2022 Srbija
Foto: Shutterstock

Koalicija MORAMO, koalicija Ujedinjeni za pobedu Srbije, koalicija Ajmo Ljudi, potpisnice Sporazuma za odgovornu Srbiju upozorili su danas na veliki broj poziva fantomskim biračima tj osobama koje ne žive na tim adresama, te da se takvi pozivi u velikom broju pojavljuju u poštanskim sandučićima u Beogradu ali i u Srbiji.

“Režim je u panici i spremio se za perfidnu izbornu manipulaciju ali ćemo pomoću građana uspeti da sprečimo i ovaj pokušaj izborne krađe”, poručile su tri koalicije u saopštenju i pozvale sve te “protivzakonito prijavljene birače” da se uzdrže od glasanja na izbornim mestima i opštinama u kojima ne što povlači i njihovu krivičnu odgovornost.

Gađane su pozvali da nastave da dostavljaju dokaze na mejl adrese tri koalicije, “kako bi kako bi svaki fantomski glas bio evidentiran i upisan kao potencijalni prekršilac izborne volje”.

“Naši kontrolori na svim izbornim mestima znaće koji su fantomski birači na tom izbornom mestu i biće pripremljeni da reaguju kao i naši predstavnici u izbornim komisijama. Svi akteri ovog pokušaja izborne krađe biće procesuirani, zato pozivamo sve građane koji imaju priliku i da policiji dostave zahtev za pasivizaciju ovih birača”, poručili su u saopštenju.

Navode i da je jedinstven stav sve tri liste da građani u što većem broju izađu na glasanje 3. aprila, “da time poništimo pokušaj ove izborne manipulacije i zajedno smenimo ovu autokratsku vlast”.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: