Podeli vest

Aleksandar Šapić poručio je da će dati doprinos sticanju uslova za razvoj primarne zdravstvene zaštite

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

šapić
FOTO TANJUG/ INFORMATIVNA SLUZBA SNS/ GO BEOGRAD

Kandidat za gradonačelnika Beograda Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić rekao je danas da će ako bude izabran na tu fukciju obezbediti prostore za lokalne ambulante, gde bi porodični lekari mogli lakše da vode računa o zdravlju Beograđana.

U cilju prevencije i zdravog razvoja beogradske dece, organizovaćemo brojne besplatne sportske programe, kulturne aktivnosti i edukativne sadržaje, namenjene upravo najmlađim Beograđanima, kazao je Šapić.

“Daćemo pun doprinos sticanju uslova za razvoj primarne zdravstvene zaštite. Cilj nam je da ako se ovaj projekat pokaže uspešnim od strane Ministarstva zdravlja, da pokušamo da u svakom beogradskom naselju obezbedimo prostore za lokalne ambulante u kojima će raditi lekari opšte prakse, porodični lekari, koji će biti u stalnom kontaktu sa pacijentima. Oni bi imali onda potpun uvid u njihovo zdravstveno stanje i značajno bi kasnije rasteretili čitav zdravstveni sistem naše države”, poručio je Šapić.

Dodao je da je zahvalan dr Danici Grujičić, koja mu je pre par godina ovaj projekat predstavila i da se nada da će zajedno biti sutra u prilici da ga zaista i primene i da on konačno zaživi.

Dr Grujičić je navela da se nada da će primarna zdravstvena zaštita u Beogradu zaživeti u periodu ispred nas.

“Ukoliko se implementacija primarne zdravstvene zaštite u Beogradu bude pokazala onako kako Aleksandar Šapić i ja mislimo da će se pokazati, to je nešto što bi trebalo da proširimo na čitavu Srbiju”, rekla je dr Grujičić.

Šapić je naglasio da će posebno voditi računa o zdravlju i obrazovanju najmlađih Beograđana i da će, kao što je to činio i na opštini Novi Beograd, i na nivou grada sistemski za njih obezbediti brojne besplatne sadržaje poput besplatnog plivanja, kurseva stranih jezika, časova motorike za mališane u najranijem detinjstvu, kao i mnoge druge programe.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: