Podeli vest

Možda zvuči čudno, ali svako ko boravi u hotelu treba da okači šolju na vrata pre spavanja – radi sopstvene bezbednosti.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Unsplash

Lopovi vole da “operiraju”, posebno tokom praznika. Vaša teritorija: hoteli! Ionako se tamo mnogo dolazi i odlazi. To znači da se kriminalci često mogu neprimećeno ušunjati na imanje i pokušati da provale u sobe gostiju.

Da biste se zaštitili od ovoga i osećali se apsolutno bezbedno, postoji jednostavan trik. Ubrzo imate instaliran sopstveni sistem upozorenja, kako prenosi „Blick”. Sve što vam treba je jedna stvar koja je dostupna u skoro svakoj hotelskoj sobi: šolja. Ako ima kvaku, šolja je okačite na kvaku. 

Nemojte koristiti kabl ili kaiš

Trik: ako neko pokuša da se ušunja u prostoriju spolja i pritisne kvaku da otvori vrata, šolja pada na pod. Buka treba odmah da odvrati lopova da nastavi. A znate da li je neko spolja pokušao da uđe.

Osiguravanje vrata pomoću užeta ili pojasa može brzo postati smrtonosna zamka. U slučaju požara, stvari moraju da se urade brzo. Razvezivanje čvora moglo bi koštati dragoceno vreme. Čaša se, s druge strane, može brzo ukloniti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ