Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole predstavio je danas novog šefa stručnog štaba Deana Klafurića.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

On je na klupi ekipe iz Bačke Topole zamenio Žarka Lazetića, koji je pre nekoliko dana preuzeo Makabi iz Tel Aviva.

“Moj kontakt sa klubom traje već nekoliko godina kada sam ih prvi put posetio kao prijatelj, upoznao ove divne ljude i video i uslove kojima klub raspolaže. Još tada sam pomislio u sebi kako bih voleo jednog dana biti trener ovde. Hvala Bogu, ta želja mi se ostvarila i želim da zahvalim predsedniku i upravi kluba na gostoprimstvu”, rekao je Klafurić.

On je dodao da je nekoliko puta bio gost TSC-a, gledao utakmice i učestvovao slavljima i uspesima kluba.

“Pratio sam TSC gde god sam radio, a i oni su mene podržavali. U Bačku Topolu dolazim sa svojim saradnicima iz Veleža i srećni smo što nam se otvorila prilika baš u ovom klubu. Još jednom bih zahvalio na lepim rečima i podršci i naglasio bih da ćemo se potruditi da svojim radom opravdamo poziv”, dodao je Klafurić.

Generalni direktor TSC Sabolč Palađi je potvrdio da je sa Klafurićem bio dugo u kontaktu i da se raduje što su uspeli da se dogovore.

“Dean ima bogatu karijeru i za njega smo se odlučili upravo zbog iskustva koje ima u međunarodnom fudbalu. Znamo svi kroz šta smo prolazili i kakve smo rezultate postizali. Kao klub smo sebi zacrtali još veće ciljeve i uspehe, želimo da rastemo iz utakmice u utakmicu i iz sezone u sezonu. Pred nama je period plej-of Lige Evrope i sigurno ćemo sa tako gustim rasporedom imati i teško prvenstvo. Zato smo želeli da novi šef struke ima takvo iskustvo, a gledajući njegov CV zaključili smo da on i njegov tim mogu da nas vode na adekvatan način”, konstatovao je Palađi.

Klafurić (52) je prošle sezone trenirao Velež iz Mostara sa kojim je zauzeo treće mesto u prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Hrvatski trener je u karijeri pored Veleža vodio Goricu, Legiju iz Varšave, Dragovoljac, Etnikos, Slaven i Honved. Bio je i selektor ženske fudbalske reprezentacije Hrvatske.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: