Podeli vest

Poljski premijer Donald Tusk, najavio je danas da će Poljska uložiti 10 milijardi zlota (oko 2,34 milijarde evra) u bezbednost svoje istočne granice, uključujući odgovarajuća utvrđenja.

Autor : Bilten.rs , Izvor :Tanjug

AP FOTO: Andrew Harnik (STF)/Tanjug

“Doneli smo odluku da uložimo 10 milijardi zlota u našu bezbednost i pre svega u sigurnu istočnu granicu. Počinjemo veliki projekat izgradnje bezbedne granice, uključujući sistem utvrđenja, kao i takvo uređenje teritorije i ekološka rešenja, što će dovesti do toga da potencijalni neprijatelj neće moći da pređe ovu granicu”, rekao je Tusk tokom predstavljanja plana odbrane i odvraćanja “Štit Istok” povodom obeležavanja 80. godišnjice bitke kod Monte Kasina, prenosi agencija PAP.

On je dodao da je poljska vlada već počela da izdvaja pomenutih 10 milijardi zlota, kao i da su odgovarajući radovi u toku.

“Ovaj plan nacionalne odbrane i odvraćanja nazvali smo ‘Štit Istoka’ (Tarcza Vschod). To će biti štit koji će nas zaštititi od potencijalnih agresora sa istoka i uplašiti neprijatelja, na 400 kilometara granice sa Rusijom i Belorusijom”, poručio je Tusk.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ