U Sofiji je danas ubijen poznati bugarski biznismen, političar i bivši pripadnik Državne bezbednosti Aleksej Petrov.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mup
Foto: Shutterstock

Na njega je pucano u sofijskom naselju “Dragelovci” gde su ga i pronašli pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova, a na licu mesta je bila i žena koja je u teškom stanju prevezena u bolnicu.

Iz bugarskog MUP-a su naveli da je Petrov bio u pratnji trojice telohranitelja, kao i da se kretao uobičajenom rutom, prenosi bugarski list Dnevnik.

Petrov je bio pripadnik Specijalne jedinice za borbu protiv terorizma, nakon čega je uplovio u poslovne vode.

Široj javnosti je poznat kao vlasnik osiguravajućih društava i osnivač kompanije za osiguranje “Apolo i Bolkan” 1990-ih godina pršlog veka veka, navodi Radio Bugarska. Protiv njega je podignuta optužnica u predmetu protiv kriminalne grupe “Hobotnica” koja se bavila reketiranjem i iznudama, ali je kasnije oslobođen svih optužbi. Aleksej Petrov je bio i savetnik predsednika Državne agencije za nacionalnu bezbednost 2008. i 2009. godine, a neko vreme je i predavao na Univerzitetu za nacionalnu i svetsku ekonomiju u Sofiji.

On se 2011. godine kandidovao za predsednika, ali je na izborima osvojio nešto manje od jedan odsto glasova. Već je preživeo dva pokušaja ubistva, u avgustu 2002. godine i 2015. godine kada je na njega bačena eksplozivna naprava.

Petrov je treći bugarski državljanin povezan sa kriminalnim krugovima koji je ubijen od početka ove godine, navodi Dnevnik.

U maju je u Kejptaunu, u Južnoafričkoj Republici, ubijen Krasimir Kamenov, a 3. juna je Angel Hristov, jedan od “Braće Galevi”, pronađen mrtav u svojoj kući.

Nalazi obdukcije su pokazali da je preminuo od srčanog udara, ali je ostalo nejasno kada je i kako ušao u Bugarsku, s obzirom na to da se on i njegov partner Plamen Galev nalaze na međunarodnoj poternici od 2012. godine, kada su nestali iz zemlje nakon pravosnažne presude za reketiranje i iznudu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: