Podeli vest

U skladu sa Odlukom koju je crnogorska vlada donela sinoć na telefonskoj sednici, dani žalosti su subota, nedelja i poneđeljak, 13, 14 i 15. avgust.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

CRNA GORA PARLAMENT
Foto: Shutterstock

 U Crnoj Gori počela je trodnevna žalost povodom stradanja građana u Cetinju, gde je u pucnjavi ubijeno 11 ljudi, među kojima i napadač.

U skladu sa Odlukom koju je crnogorska vlada donela sinoć na telefonskoj sednici, dani žalosti su subota, nedelja i poneđeljak, 13, 14 i 15. avgust.

Povodom trodnevne žalosti, zastave će biti spuštene na pola koplja na svim zgradama državnih organa i zgradama organa lokalne samouprave i javnih ustanova, prenosi RTCG.

Na dan žalosti na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a u ugostiteljskim objektima neće se emitovati muzika.

Elektronski i drugi mediji dužni su da programske sadržaje prilagode obeležavanju dana žalosti.

“Povodom nezabeleženog tragičnog događaja, koji je za posledicu imao gubitak života crnogorskih građana i građanki, Vlada je donela Odluku o proglašenju trodnevne žalosti na teritoriji cele države Crne Gore” navodi se u Obrazloženju Odluke.

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, 34-godišnji muškarac otvorio je vatru na sugrađane i ubio 10 osoba, dok je šestoro ranjeno.

Napadač je pucao i na policiju, a u tom obračunu je ubijen.

Tragediji je prethodio porodični sukob.

Vučić izrazio saucešće povodom tragedije na Cetinju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je sinoć saučešće svim građanima Crne Gore i porodicama zbog tragedije koja se dogodila na Cetinju.

On je gostujući na TV Prva javno uputio izraze saučešća i predsedniku Milu Ðukanoviću i premijeru Dritanu Abazoviću.

U pucnjavi na Cetinju danas popodne ubijeno je 11 osoba, među kojima i napadač, a šest je povređeno.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: