Podeli vest

To znači da ko danas ima platu od 60.000, poput vodnika, imaće 75.000 dinara. Na godišnjem nivou, to su tri plate više, to je ogromno povećanje, rekao je Vučić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
Foto: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će od 1.januara naredne godine plate vojnim licima biti veće za 25 odsto.

“Što se vojske tiče, imam izvanrednu vest za vojna lica, za vojnike, razvodnike, desetare, podoficire, oficire, vojnike po ugovoru, od 1. januara sledi povećanje od 25 odsto”, rekao je Vučić za TV Prvu. To je, kako je rekao, u ovakvim uslovina, treće godine uzastopne krize, zbog kovida i ratova, “neverovatno povećanje”.

Moj zadatak da gradim bolje odnose sa Hrvatskom, neću tamo na more

Aleksandar Vučić istakao je večeras da je njegov zadatak da gradi bolje odnose sa Hrvatskom,ali je ponovio lični stav da nikada neće otići na hrvatsko more.

„Moram da dam sve od sebe da imamo najbliže moguće odnose, ali to ne znači da treba da zaboravim na sve šta je činjeno našem narodu“, poručio je on za TV Prva.

Naša vojska mora biti jača

Predsednik Srbije rekao je večeras da Vojska Srbije mora da jača i da više neće u tehničkom i tehnološkom smislu biti “vreća za udaranje” kao 1998. i 1999. godine.

Gostujući na TV Prva on je na pitanje o izveštaju američkog sajta “Global fajerpauer” da je srpska vojska najmoćnija u regionu primetio da pri tome nisu uračunali sve ono što je od oružja već kupljeno.

Srbija čcuva neutralnost, ne trebaju nam bilo čije baze

Aleksandar Vučić poručio je večeras da Srbiji nisu potrebne bilo čije vojne baze, već će snažiti svoju vojsku i čuvaće svoju neutralnost.

“Srbija želi sada da brine o svom narodu, da bude dovoljno jaka da bude sama”, rekao je Vučić za TV Prva na pojedine medijske napise da Rusija želi da humanitarni centar u Nišu pretvori u vojnu bazu.

Kada nas obaveste da smo pred EU usaglašavamo politiku

Kada nam budu rekli da nam je ostalo šest meseci do ulaska u EU, mi ćemo u potpunosti usaglasiti našu politiku sa njihovom , jer je naša obaveza da do kraja to učinimo, rekao je večeras predsednik Vučić, povodom očekivanja da Srbija uvede sankcije Rusiji.

On je, za TV Prva, kazao da su, kada je reč o sankcijama, govorili da će ih uvesti kada prođu izbori. „Neki su dobili glasove zato što su obmanjivali građane kako su čvrsti i tvrdi, a posle izbora se videlo da je jedini čvrst bio onaj koji nije pretio niti govorio o tome. Ja sam dovoljno odgovoran čovek. Pokušao sam da čuvam svoju politiku“, kazao je on.

Nisam optimista, u Brisel idem sa dobrom voljom

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da nije optimista kada je reč o predstojećem susretu sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem u Briselu, 18. avgusta, ali da ide sa dobrom voljom da ukaže na svu, kako je naveo, pogubnost i opasnost sa kojom se suočavamo.

Podsetivši da je od potpisivanja Briselskog sporazuma, koji predviđa formiranje Zajednice srpskih opština, prošlo više od devet godina, Vučić kaže da Zapad to ne zanima i da oni kažu da sve mora da bude u skladu sa kosovskim ustavom.

Nemamo problem s gasom, želim da bude dovoljno struje

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija nema problem sa gasom, ali da on želi da država obezbedi i da bude dovoljno električne energije u predstojećem periodu.

Vučić je ukazao da struja danas na berzi u regionu košta 440 evra po megavat-satu, u Francuskoj i Nemačkoj preko 500 evra.

Svaka čast Abazoviću sto je potpisao Temeljni ugovor

Predsednik Aleksandar Vučić je večeras, na pitanje o izjavi crnogorskog predsednika Mila Đukanovića da su Srbi u Hrvatskoj apsolvirali velikosrpsku platformu, a Srbi u Crnoj Gori nisu i da li se to može shvatiti kao pretnja Srbima, odgovorio da u Crnoj Gori ima 32 odsto Srba i upitao koja prava oni imaju.

“Kažu u Prištini neće novu Republiku Srpsku. A šta hocete da se odvojite, a necete novu RS. Tako i u Crnoj Gori, gde je ogroman procenata Srba. Zato svaka cast Abazovicu koji je potpisao Temeljni ugovor”, rekao je Vučić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: